Şamil Tayyar işte böyle çark etti

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "CIA hamlesi" açıklamasından çark ederek, kendini "paralel yapı istismar etti" ifadesiyle savundu.

Şamil Tayyar işte böyle çark etti

100 gün önce Terör örgütü IŞİD tarafından kaçırılan 49 Türk vatandaşı bu sabah serbest bırakıldı. Devletin üst birimlerinden gelen açıklamalara göre rehineler operasyon yapılmadan Türk güvenlik güçlerine teslim edildi.

AKP Milletvekili Şamil Tayyar ise 49 vatandaşımızın serbest bırakılmasıyla ilgili çok konuşulacak devleti yetkililerinin aksine zıt bir açıklama yaptı. Tayyar, 49 Türk rehinenin serbest bırakılmasının bir CIA hamlesi olduğunu iddia etti.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 49 rehinenin serbest bırakılmasını CIA'in bir hamlesi olarak değerlendirdi. Operasyonun MİT'in başarısı olduğu açıklamalarını adeta yalanlayan bu iddianın uyandırdığı yankı üzerine Tayyar 6 tweet daha attı. Tayyar, "paralel yapı"nın istismar ettiğini iddia ettiği mesajını şu sözlerle düzeltmeye çalıştı: "Twittlerimdeki CİA hamlesi ifadesi, CİA'nin IŞİD'e yönelik operasyondaki rezervini kaldırmasına dair tanımlamadır. Şimdi herkes evine"

'Zorunlu açıklama' ibaresi ile başlayan 6 tweet'inde Tayyar şu mesajları paylaştı:

"Zorunlu açıklama: 1/twitlerim hem paralel yapı hem içimize sızmış ne olduğu belirsiz kişiler tarafından istismar edildi"

"2/IŞİD, CİA'nin truva atıdır. Kurtarma operasyonu çatışmasız başarıyla sonuçlanıyorsa CİA operasyona engel olmamış demektir"

"3/twitterimdeki CİA hamlesi ifadesi, CİA'nin IŞİD'e yönelik operasyondaki rezervini kaldırmasına dair tanımlamadır"

"4/Nitekim ABD'yi köşeye sıkıştıran hükümet ve MİT vurgusuyla bu tanımlama açıkça ifade edilmiştir"

"5/Elbette operasyon MİT (yerli) menşelidir, arkasında güçlü bir siyasi irade vardır"

"6/Şimdi herkes evine..,"

"REHİNELERİN SERBEST KALMASI CIA'NIN HAMLESİ"

Tayyar en son yayınladığı 6 mesajdan önce şu mesajları paylaşmıştı;


<< Önceki Haber Şamil Tayyar işte böyle çark etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER