Yargının yürüttüğü soruşturmaya Hükümetten açıklama

Başbakan Erdoğan'dan sonra Beşir Atalay'da yargının yürüttüğü operasyonla ilgili talimat gibi açıklamalar yapmaya başladı...

Yargının yürüttüğü soruşturmaya Hükümetten açıklama

Hükümetin atadığı sulh ceza hakimlerinin yürüttüğü gözaltındaki polislerle ilgili soruşturmada açıklamalar Hükümet kanadından yapılıyor. Başbakan Erdoğan'dan sonra Beşir Atalay da itiraf niteliğinde bir açıklama yaparak operasyonların arkasının geleceğini, gelmesinin gerektiğini söyledi.

Bir yandan İstanbul Adliyesi'nde yasal olan gözaltı süreleri dolmasına rağmen zorla tutulan Emniyet mensuplarının durumu ortada iken, Hükümet üyeleri tarafında "yargıya müdahale, yargıya talimat" anlamına gelecek açıklamalar yapılmaya devam ediyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yolsuzluk ve terör soruşturmalarında görev alan polislere yönelik sahur baskınını değerlendirirken, "operasyonların arkasının geleceğini" söyledi.

"OPERASYONUN ARKASININ GELMESİ LAZIM"

Atalay bir sonraki cümlesinde ise Yargıya talimat gibi algılanan şu cümleyi kurdu: "Tabii devamı gelmesi lazım, gelecektir eminim"

Beşir Atalay konuşmasının devamında operasyonun kapsamı ve nerelere sıçrayacağı konusunda da şöyle konuştu: Yargıda da değişik alanlarda da olacaktır”

Beşir Atalay'ın "dosyalar olgunlaşma safhasında" sözleri de Başbakan Erdoğan'ın "altyapı oluşturuyoruz" sözlerini hatırlattı.

İşte Yeni Asya'nın haberine göre; Beşir Atalay'ın konuşmasından ilgili bölümler;

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yolsuzluk, darbe girişimleri ve KCK soruşturmalarında görev alan polislere yönelik operasyonları değerlendirdi.

Operasyonların devamının gelmesi gerektiğini ileri süren Atalay, “Tabiî devamı gelmesi lâzım, gelecektir eminim. Yargıda da değişik alanlarda da olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kırıkkale’de konuşan Atalay, çalışmaların hepsinin hukukun içinde olduğunu iddia ederek, “Bundan sonra da öyle olacaktır. Sorulduğunda şunları diyorduk, ‘Bu konularda çalışmalar var dosyalar olgunlaştığında yargı onlarla ilgili gerekeni yapar’ diye. Şu anda dosyalar olgunlaşma safhasında ve işte başlamış oldu. Soruluyor ‘Bunların devamı gelecek mi?’ diye... Tabiî devamı gelmesi lâzım, gelecektir eminim, Yargıda da değişik alanlarda da olacaktır. Dosyalar olgunlaştıkça olaylar da soruşturmalar da devam edecektir. Ama bunu her zaman söylüyoruz, yani yalanla, iftirayla, haksızlıkla değil, hukukun içinde bunlar yürüyecek. Hepsi delillerle, belgelerle ve hukukun içinde, biz onu önemli görüyoruz” diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DA "BAŞKA ALANLARA SIÇRAYABİLİR" DEMİŞTİ

Yargının yürüttüğü soruşturmayla ilgili Başbakan Erdoğan da geçtiğimiz günlerde "operasyonun başka alanlara sıçrayabileceğini" söylemişti.

<< Önceki Haber Yargının yürüttüğü soruşturmaya Hükümetten açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER