Yine sokak çağrısı yaptılar

HDP ve DBP 1 Kasım’da yapılacak IŞİD karşıtı küresel eyleme destek verme çağrısında bulundu.

Yine sokak çağrısı yaptılar

Partilerden yapılan Açıklamada ünlü ABD’li dilbilimci ve filozof Noam Chomsky ve Nobel Barış Ödülü Sahibi Adolfo Perez Esquivel’in de aralarında bulunduğu aydınların eylem için çağrı yaptığı hatırlatıldı. “IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı Kobanê halkının direnişi bu eylemle bütün dünya tarafından selamlanarak desteklenecek. Yüz binlerce sivil, modern tarihin en vahşi soykırımıyla tehdit edildi. Kobanê halkı ve YPG/YPJ güçleri, IŞİD teröristlerinin vahşi saldırılarına karşı basit silahlarla direniyor” denildi.


‘ TÜRKİYE 'NİN IŞİD’E DESTEĞİ SÜRÜYOR’

Açıklamada Türkiye'nin IŞİD örgütünü desteklemekten vazgeçmediği öne sürülerek, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da eleştirildi: “IŞİD’le savaşmak için oluşturulan sözde uluslararası koalisyon, Kobanê’ye karşı devam eden soykırım suçuna tanıklık etmesine rağmen, Kobanê’deki direnişe etkili bir şekilde yardım etmiyor. Uluslararası yasal yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Koalisyonda bulunan bazı ülkeler, özellikle Türkiye, IŞİD’i desteklemekten vazgeçmiyor. Kobanê’ye yaşam koridorunu açmıyor, peşmergenin geçişi için bile ayak sürüyor. Zamana yayarak Kobanê’nin güçten düşmesini bekliyor. Kobanê ise bütün bu baskılara karşı haftalardır direnerek dünyaya insanlık dersi veriyor.”


‘ROJAVA KANTONLARI TANINMALI’
Açıklamada PKK ’nın Suriye kolu PYD’nin Rojava’da ilan ettiği üç kantonun IŞİD tehdidi altında olduğu belirtildi. Kantonların statüsünün tanınması da istendi:

“Rojava’daki demokratik özerklik, Suriye’deki bütün halklar için özgür bir gelecek vaat etmektedir. Bu anlamıyla, ‘Rojava Modeli’, Rojava’daki mezhepçi olmayan, laik, demokratik halkların birlik ve çeşitlilik içinde yaşadığı bir modeldir. Ortadoğu ’da ve ülkemizde demokrasi isteyen herkes, Kobanê’deki direnişi desteklemelidir. Yaşam koridoru derhal açılmalıdır. Rojava kantonlarının statüsü bir an önce tanınmalıdır.”

HDP'NİN ÇAĞRISIYLA SOKAĞA İNEN KİŞİLER KAOSA SEBEP OLMUŞTU

Geçtiğimiz haftalarda yine HDP ve terör örgütü PKK'nın Kobani ve IŞİD protestoları çağrılarıyla sokak eylemlerine başlanan 35 ilde büyük eylemler yaşanmış, bu eylemlerde 40 kişi hayatını kaybetmişti. Binlerce okul, yurt, dershane, işyeri ve aracın yakıldığı eylemlerde 5 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilmek zorunda kalınmıştı. Buna rağmen yeniden eylem çağrısı yapılması sakıncalı bulunuyor.

<< Önceki Haber Yine sokak çağrısı yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER