Polonya'dan çarpıcı 'Nazi treni' iddiası
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 29 2015
Polonyalı yetkililer, İkinci Dünya Savaşı sırasında kaybolduğuna inanılan altın, mücevher ve silah yüklü efsane Nazi treninin yerini tespit ettiklerini söylediler.

Kültür Bakan Yardımcısı Piotr Zuchowski, yer altını görüntüleyebilen radar cihazlarlarından elde ettikleri veriler sonrasında trenin güneybatıdaki Walbrzych kentinde gömülü olduğuna “yüzde 99” emin olduğunu söyledi.
Piotr Zuchowski’ye göre, radar görüntüleri, zırhlı trenin üzerine silahların monte edildiğine işaret ediyor.
Trenin yerini açıklamayan Zuchowski, bu “olağanüstü keşfin” yağmalanan sanat eserleri ve Nazi arşivlerine ışık tutmasını umduğunu söyledi.
'Ölmek üzere olan biri ihbar etti'
Kültür Bakan Yardımcısı, bubi tuzağı olabileceği endişesiyle hazine avcılarını trene yaklaşmamaları konusunda uyardı.
Zuchowski, trenin yeriyle ilgili bilgiyi ölüm döşeğindeki bir kişinin verdiğini tahmin ettiklerini söyledi.
Bu kişinin efsane trenin gizlenmesinde rolü olduğu düşünülüyor.
Bu ayın başlarında bir Polonyalı ve bir Alman vatandaşı avukatları aracılığıyla Walbrzych makamlarına başvurarak treninin yerini bildiklerini söylemişlerdi.
Söz konusu kişiler, trende bulunanların yüzde 10’unu istediklerini belirtmişlerdi.
BBC Varşova muhabiri Adam Easton, trenin varlığını doğrulayan hiçbir belge olmadığını ancak Almanya’nın 1943-1945 yılları arasında Walbrzych yakınlarında savaş esirlerine dokuz kilometrelik tünel kazdırdığının bilindiğini aktarıyor.
Walbrzych Belediye Başkan Yardımcısı Zygmunt Nowaczyk, “Belediye sınırları” içinde dediği trenin yeri ve ihbarda bulunan iki kişinin kimliğini gizli tutacaklarını söyledi.
Trenin, 1945’te Sovyet güçleri yaklaşırken, bugünkü Wroclaw kenti yakınlarında kaybolduğuna inanılıyor.
Yerel haber sitelerine göre 150 metre uzunluğundaki tren 300 ton altın taşıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







