Pompeo’dan Uygur Türkleri çağrısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 23 2019
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Pekin yönetiminin Çin dışında yaşayan Uygur Türklerinin iadesi için dünya ülkelerine yaptığı çağrıya karşı tüm devletlerin direnmesi gerektiğini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dünyanın Çin’in Şincan bölgesindeki Müslüman azınlık Uygurlar’a yönelik baskılarına karşı çıkması gerektiğini söyledi.
Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere New York’ta bulanan Dışişleri Bakanı Pompeo, beş Orta Asya ülkesi Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Tacikistan’ın dışişleri bakanıyla bir araya geldi.
KENDİ VATANDAŞLARINI YOK ETME GİRİŞİMİ
New York’ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesi konuşan Pompeo, “Tüm dünya ülkeleri Çin’in, Uygurların iadesi konusunda yaptığı taleplere karşı direnmelidir” dedi.
Mike Pompeo, Pekin hükümetinin Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıklara yaptıklarını “kendi vatandaşlarını yok etme girişimi” olarak tanımladı. Pompeo daha önceki açıklamasında Çin’in Uygurlara yaptıklarını “yüzyılın lekesi” olarak tanımlamıştı.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan, salı günü New York’ta Çin’in Şincan bölgesinde yaşanan insan hakları krizi konulu bir etkinliğe ev sahipliği yapacak.
DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİ
Çin yönetimi, yaklaşık 1 milyon Uygur Türkünü “mesleki eğitim merkezleri” adını verdiği toplama kamplarında zorla tutuyor. Bu kamplarda yaşanan insan hakları ihlalleri neredeyse dünyadaki bütün uluslararası sivil toplum kuruluşları, insan hakları dernekleri ve uluslararası kuruluşların raporlarında ayrıntılı olarak anlatılıyor.
Ayrıca dünya medyasında da bu insan hakları ihlalleri sık sık gündeme geliyor. Kamplarda Müslüman Uygurların domuz eti yemeye zorlandığı ve oruç tutmalarının engellendiği belirtiliyor. Ayrıca Doğu Türkistan’da Uygurların evlerine zorla devlet görevlilerini
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor2.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı3.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...


