Poroşenko: Ukrayna'da 2017 yılı Japonya yılı ilan edilecek


Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin daveti üzerine gittiği Japonya'da resmi temaslarda bulunuyor.

Petro Poroşenko, eşi Marina ile yaptığı ziyarette temaslarına ülkenin eski başkenti Kyoto'dan başladı.

Kyoto şehri yerel idarecileri ve Kyoto Ticaret Odası başkanıyla bir araya gelen Poroşenko, ziyareti onuruna verilen resepsiyonda Japon misafirperverliğinden övgüyle bahsetti.

Poroşenko, burada yaptığı konuşmada, Japonya ve Ukrayna arasındaki stratejik ilişkileri geliştirmek için 2017 yılını Ukrayna'da Japonya yılı ilan edileceğini söyledi.

Ukrayna ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 25'inci yılı olduğuna dikkat çeken Poroşenko, iki ülke dostluğunun nişanesi Kiev'deki Kyoto Parkı'nın insanların favori bir mekânı haline geldiğini belirtti.

Poroşenko, 5-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Japonya ziyareti çerçevesinde; Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Japonya'nın meclis liderleri, üst düzey yetkililer ve işadamlarıyla bir araya gelecek.

Poroşenko'nun Japonya gündeminde, ikili işbirliğinin geliştirilmesinin yanı sıra gündemdeki uluslararası konuların da ele alınması bekleniyor. Ziyaret çerçevesinde taraflar Ukrayna'da, '2017 Japonya Yılı' faaliyetlerini de belirleyecek. CİHAN
<< Önceki Haber Poroşenko: Ukrayna'da 2017 yılı Japonya yılı ilan edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER