Görenlerin aklını başından alan dev traktör!

Tarım Fuarı'na adeta damga vuran dev traktör, 'Porsche' fiyatıyla da dudak uçuklatıyor.

Görenlerin aklını başından alan dev traktör!

Türk Traktör tarafından Bursa 13. Tarım Fuarı'nda görücüye çıkartılan 320 bin dolarlık dev traktör ilgi odağı oldu. Fuarı ziyaret edenler, Porsche fiyatına satılan traktör ile selfie çekilmeyi ihmal etmiyor.

New Holland'ın CVT transmisyonuna sahip yeni T8 Auto CommandTM serisi traktör, ilk kez Tüyap tarafından düzenlenen Bursa tarım fuarında görücüye çıktı. Nominal olarak 280 beygirden 380 beygire kadar 4 farklı modeli bulunan T8 AC serisi, güç artışı ile birlikte 435 beygire kadar çıkabiliyor. Maksimum olarak 1850 Nm tork üretebilen verimli 8,7 litre hacminde FPT motoru, yalnızca SCR katalizör kullanarak yakaladığı Tier 4B egzoz emisyon değeriyle dikkat çekiyor. Fuarı ziyaret edenlerin ilgi odağı haline gelen dev traktör fiyatı ile de dudak uçuklatıyor. Ziyaretçiler, 320 bin dolara satışa sunulan traktörle bol bol selfie çektiriyor.


Görenlerin aklını başından alan dev traktör! | Samanyolu Haber


"PORSCHE FİYATINA TRAKTÖR"
Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, dev traktör hakkında şu bilgileri verdi: "Bu traktör bin dekarın üzerindeki büyük çiftçilere hitap ediyor. 7 traktörün yapacağı işi tek başına yapar, hatta üç günde yapacağı günü tek günde yapar. Hem zamandan, hem operatörden, 7 operatör kullanacağına tek operatör kullanır, iş gücünden, zamandan ve yakıttan tasarruf sağlar, çiftçinin verimliliğini, kazancını artırır. Bu traktör gücü, konforu, teknolojiyi, ekonomikliği birleştiren bir traktör, operasyonel verimliği artıran bir traktördür. Traktörümüzün fiyatı 320 bin dolar ancak oluşturduğu faydayı katma değeri dikkate aldığımız zaman, masraflardan sağladığı avantajla amorte edebilen bir traktör. Eğe bölgesinden, Çukurova bölgesinden gelen potansiyel müşterilerimiz şuan inceliyor ama bizim amacımız öncelikle Bursa bölgesinde bir traktörü bırakabilmek."



YERLİ BAHÇE TRAKTÖRE İLK KEZ BURSA'DA TANITILDI
Türk Traktör, Türk mühendisi, teknisyeni ve işçisi ile birlikte tasarlanıp üretilen yerli bahçe traktörü de ilk kez Bursa fuarında görücüye çıkarttı. Case IH ailesinin yeni ürünü olan Case IH JXB serisi fuar ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, şunları söyledi: "Case IH olarak görücüye çıkan yeni modellerimiz, fuar ziyaretçileri tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Özellikle çok uzun zamandır merakla beklenen, Case IH ailesinin en yeni üyesi, yerli bahçe traktörü Case IH JXB, ilk kez Bursa Uluslararası Tarım Fuarı'nda çiftçilerle buluştu. Modern tasarımı, ideal ölçüleri ve yüksek teknolojisi ile önemli bir boşluğu dolduracak olan Case IH JXB yerli bahçe traktörünü, JX 65B, JX 75B ve JX 90B modelleriyle Türk tarımının hizmetine sunmuş olmaktan dolayı çok gururluyuz".

Türk çiftçisinin önerisi ile Türk mühendisi, teknisyeni ve işçisi ile birlikte tasarlayıp geliştirilen traktörün Ankara'daki Türk Traktör fabrikasında üretildiğini vurgulayan Özdemir, "Türk çiftçisinin, kazancını artırmak, maliyetlerini düşürmek, işini kolaylaştırmak için ileri teknoloji ile Turbo intercolor motor sistemi ile, 65, 75 ve 90 beygir motor gücü seçenekleri ile 12 ileri 12 geri transmisyon sistemi ile traktörümüzü çiftçilerimizin beğenisine sunduk." dedi. 
CİHAN
<< Önceki Haber Görenlerin aklını başından alan dev traktör! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER