Portekiz’de yasaklar 1 Mart’a kadar uzatıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 12 2021
Salgının başladığı günden beri vaka ve ölüm artışı son dönemde büyük bir ivme kazanan Portekiz'de sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamaların 1 Mart'a kadar uzatılmasına karar verildi.

778 binden fazla vakanın tespit edildiği Portekiz’de uygulanmakta olan corona virüsü kısıtlamaları ve yasaklarının uzatıldığı duyuruldu.
Açıklamayı Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa yaparken, alınan kararın parlamentoda onaylanması bekleniyor.
Portekiz Cumhurbaşkanı, yasakların 15 gün daha uzatılmasına karar verirken, “Gerçek şu ki ülkemizdeki hastanelerin kapasitesi bizi sınıyor dolayısıyla vaka sayısını düşük tutmaktan başka bir alternatifimiz yok” dedi.
SOKAKLARA GÜRÜLTÜ SINIRI GELİYOR
İkinci sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaları 15 Ocak’ta başlatan Portekiz’de zorunlu olmayan işletmeler, okullar kapatılmış ve uzaktan çalışmak teşvik edilmişti.
Öte yandan cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla kitapçılar ve kırtasiyelerin açılmasına izin çıkabileceği belirtilirken, evden çalışan insanların daha rahat çalışabilmesi için ülke genelinde bir gürültü sınırı konulması planlanıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







