Prof Bilge’den Covid-19 uyarısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 26 2021
Koronavirüs salgınında aşılama uygulamaları devam ederken, aşı olmayanlar nedeniyle Delta varyantının da etkisiyle vaka sayıları hızla artıyor.Bu nedenle uzmanlar salgında dördüncü dalganın aşısızların pandemesi olacağına dikkat çekiyor.
Ancak aşılanmayan kişiler için bir uyarı daha geldi.Prof. Dr. Uğur Bilge, "Aşılanmayan kişiler yeni varyant oluşumuna sebep olabilirler ve virüsün daha ciddi türlerine ev sahipliği yaparlar” dedi.
Ölümlü vakaların tamamını aşısızların oluşturduğuna dikkat çeken uzmanlar “Dördüncü dalga aşısızların pandemisi olacak” diyor.Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge de, koronavirüse karşı yapılan aşıların güvenilir olduğunu ve hiç aşı olmayanlarla, ikinci doz aşısını yaptırmayanların vaka artışına neden olduğunu söyledi.
Aşıların, bağışıklık sistemini aktive ederek vücuda savunmayı nasıl yapacaklarını öğrettiğini ifade eden Bilge, şöyle devam etti:
“Aşıların içindeki tüm maddeler güvenlidir. Aşının içindeki maddeler aşının güvende olmasını ve vücutta yeteri kadar kalmasını sağlar. Hiç aşı olmayanlar ve ikinci doz aşısını yaptırmayanların vaka artışının temel nedenidir. Aşı yaptırmayanlar bir an önce aşılarını olmalı ve aşı süreçleri tamamlanana kadar kendilerini koruyarak maske-mesafe-hijyen kurallarına daha sıkı uymalıdırlar."
Bilge, tam aşılı kişilerin, delta varyantı ile karşılaşsalar bile ciddi hastalık ve ölüme karşı korunmaya devam edeceklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Dünyadaki hastanelerde yatan hastaların ve ölümlerin tamamına yakını aşısız kişilerdir. Aşılanmamış insanlar sadece kendi sağlıklarını riske atmazlar, aşılanmayarak hem hastalığa açık hale gelirler hem de hastalığın yayılımına neden olabilirler. Çoğalan mutasyonlar, varyantlar haline gelebilir. Aşılanmayan kişiler yeni varyant oluşumuna sebep olabilirler ve virüsün daha ciddi türlerine ev sahipliği yaparlar. Covid-19’la mücadelenin kurallarına uyulmazsa ve aşı yaptırılmazsa salgın düşündüğümüzden daha uzun ve daha ciddi devam edebilir.”
23 milyon kişinin henüz
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


