Prof. Dr. Aktaş: Rusya krizi fırsata çevrilmeli


Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED) Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Aktaş, Rusya ile yaşanan krizin fırsata çevrilmesi gerektiğini ve 2016'da yeni pazarların daha cazip hale gelmesinin sağlanacağını söyledi.

Antalya'da '3. Satınalma, Gastronomi ve Teknik Sektör Buluşması' fuarı başladı. Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED) tarafından organize edilen fuar, üç gün boyunca turizm sektöründe hizmet veren firmalar ile alım satım ve teknik müdürlerini bir araya getirecek. Belek turizm bölgesinde bir otelde düzenlenen programın açılış töreninde konuşan Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Aktaş, turizm ve otelciliğin geçmişten bugüne kadar katettiği yolları anlattı. Gelinen noktada yanlış bir planlama sonucu olarak yatak sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Prof. Dr. Aktaş, şuanda Türkiye'de 1 milyonun üzerinde yatak olduğunu kaydetti. Bu durumdan genel bir şikayet olduğunu belirten Aktaş, Rusya ile yaşanan krize de değindi.

Rusya'nın Türkiye'deki genel turizm içerisindeki oranın yüzde 23 olduğunu ifade eden Aktaş, "Bu kadar yüksek bir oranda bir pazara bağlı olmak dezavantajdır, yanlıştır. Yüzde 10-15 oranında tutsaydık biz bunu Rus pazarındaki bu yaşanan olay bize zarar vermezdi. 2016 soru işaretleriyle dolu. Ancak krizi fırsata çevirme diye bir kavram var. Rusya krizi Türk turizmi için bir fırsat olabilir. Akdeniz bölgesine 3,5 milyon Rus ziyaretçi geliyor. Türkiye genelinde Rus ziyaretçi 4,5 milyon. Bunu krizi fırsata çevirmenin tam zamanı." dedi.

Aktaş, Türkiye'nin bu krizi çok kolay atlatacağını söyledi. 2016'da yeni pazarların daha cazip hale gelmesinin sağlayacağını anlatan Aktaş, siyasi otorite ve turizmcilerin bu sorunu aşacağını kaydetti.

Programın açılış konuşması yapan OSMED Başkanı Murat Arıncı da fuarın herkese hayırlı olmasını diledi. CİHAN
<< Önceki Haber Prof. Dr. Aktaş: Rusya krizi fırsata çevrilmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER