Prof. Dr. Erdoğan: Acil servislerin yüzde 40'ı gereksiz işgal


Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Erzurum Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, hastane acil servislerinin yüzde 40'ının gereksiz yere hastalarca işgal edildiğinin bunun ise gerçek acil vakalara müdahaleye engel olduğunu açıkladı.

Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, yardımcıları Remzi Arslan, Mahmut Avcı ve Metin Tekin ile birlikte kurum binasında hizmet değerlendirme toplantısı düzenledi. Prof. Dr. Erdoğan, geçen yıl içerisinde KHB olarak 6 milyon 500 bin kişiye sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Bu hastalardan bir milyondan fazlasının acil servislerden sağlık hizmeti aldığının altını çizen KHB Genel Sekreteri, söz konusu hastaların yüzde 40'ının gereksiz yere acil servisleri meşgul ettiğine dikkat çekti. Erdoğan, "Maalesef acil servisler gereksiz yere kullanılıyor. Aile hekimliğinde veya polikliniklerde halledilecek muayene ve tedaviler için vatandaşlarımız acil servislere gereksiz yere işgal ediyor. Acil servislere gerçekten aciliyeti olan vakalar gitsin. İl genelinde acil servislere giden hastaların yüzde 40'ı can sıkıntısı gibi nedenlerde acil servislere gitmesin. Hekim ve sağlık görevlilerini gereksiz yere meşgul etmesin." çağrısında bulundu.

KHB olarak Erzurum'un Hilalkent ve Mahallebaşı semtlerinde poliklinik ve ağız bakım merkezleri açmak için planlama yaptıklarını da belirten Prof. Dr. Erdoğan, "İl merkezinde 15 sağlık tesisi ile halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Hedefimiz sağlık merkezlerine uzakta bulunan Mahallebaşı ve Hilalket'e de ağız diş sağlığı merkezi ve poliklinik kazandırmak." diye konuştu.

Sağlık turizmi kapsamında Litvanya'da yaşayan ve uçak filosu bulunan Erzurumlu bir iş adamının Erzurum, Bakü, Nahçıvan, Tebriz ve Urumiye arası uçak sefer düzenlemek isteğinin de altını çizen Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, "Bir hemşehrimiz Azerbaycan'ın Bakü, Nahçıvan, İran'ın Tebriz ve Urumiye şehirleri ile sağlık turizmi kapsamında Erzurum'dan hava köprüsü kurmak istiyor. Bu amaçla ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulundu. Eğer söz konusu ülkelerle uçak seferleri başlarsa şehrimize bunun katma değeri oldukça fazla olacaktır." dedi.

KHB Genel Sekreteri, domuz gribiyle ilgili olarak da Erzurum'da bir lösemi hastasının kanser nedeniyle öldüğünü ancak bu hastada H1N1 virüsünün de saptandığını bildirerek, "Domuz gribinden herhangi bir ölüm vakası yaşanmadı. Grip vakaları ise mevsim normallerinin altında. Domuz gribi konusunda panik yapacak, korkulacak bir şey yok. Sadece vatandaşlar genel temizlik kurallarına uysunlar yeter." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Prof. Dr. Erdoğan: Acil servislerin yüzde 40'ı gereksiz işgal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER