Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı


Tedavi gördüğü ABD'de vefat eden Türkiye'nin Einstein'ı olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu (81) Üsküdar Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Geçtiğimiz günlerde ABD'de vefat eden Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için önce Caddebostan Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Ardından Sinanoğlu'nun, Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sinanoğlu'nun ailesinin yanı sıra dostları ve sevenleri katıldı. Namazın ardından omuzlarda taşınan Sinanoğlu'nun naaşı, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Oktay Sinanoğlu'ndan çok şey öğrendiklerini belirten MHP'li Celal Adan, "Hocamız Türkçe sevdalısı, Türk sevdalısı bir bilim adamıydı. Milletimizin başı sağolsun. Ondan çok şey öğrendik. Çocuklarımız çok şey öğrenecekler. Allah rahmet eylesin." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ise, "Çok üzgünüz. Sinan hocamla dosttuk. Akademik dünyada dosttuk. İkimizde aşağı yukarı benzer çizgileri paylaştık. Yurtdışında çalışmalar yaptık, Türkiye'mizin adını duyurduk. O benden çok öndeydi. Yeterince anlaşılamadığını düşünüyorum. Erken kaybı Türkiye için büyük bir kayıp olmuştur. Umarım ülkemiz bundan sonra bu gibi beyinlerle, özellikle yurtdışına kaçırdığımız üstün vasıflı beyinlerle daha yakından ilgilenir. Bu durumda ülkemizin üst noktalara yürümesine büyük katkı yapar. Hepimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Sinanoğlu'nun eşi Dilek Sinanoğlu da, "Son anına kadar bilimle uğraştı, çok çalıştı. Sürekli bilimsel çalışmalarını devam etti. İyiydi kendine dikkat ediyordu ama bazı şeyler böyle oldu. Ömrü bu kadarmış. Hakka kavuştu." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER