Prof. Durman: 2020 stratejik hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz


İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, 2020 stratejik hedeflerini adım adım hayata geçirdiklerini söyledi.

Adana'da gazetecilerle bir araya gelen Durman, dünya üniversiteleri arasında da saygın bir yere geldiklerini kaydetti. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin kurulduğu günden bugüne, yüksek öğretimin evrensel misyonu ve bilimsel doğruları ışığında ülkedeki üniversiteler arasında her zaman ayrıcalıklı bir yere sahip olduklarını ifade eden Rektör Prof. Durman, "Bugüne kadar 24 bini aşkın mezun veren ve halihazırda 6 fakülte, 5 yüksekokul, 3 meslek yüksek okulu ve 3 lisansüstü program enstitüsünde toplam 25 bin öğrencisi bulunan üniversitemiz, yüksek öğretim alanındaki küresel gelişmeleri de yakından takip ederek gelişimini sürdürmektedir." diye konuştu.

Bilgi Üniversitesi'nin, 2015-2020 Stratejik Planı'nı oluşturduklarını ifade eden Rektör Durman, üniversitenin gelişimi için 6 stratejik alanda toplanmış 59 stratejik amaç ve bunlarla ilişkili bine yakın hedef tanımladıklarını anlattı. Hedeflerinin önümüzdeki beş yıl içinde üniversiteyi daha ileriye taşımak olduğunu kaydeden Durman, 2006 yılından bu yana dünyanın en büyük üniversiteler ağı olan Laureate'in bir parçası olduğunu da hatırlattı. Durman, "Bir dünya vatandaşı olarak yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, dünyanın en saygın okullarından örneğin London School of Economics'ten, Domus Academy'den ya da Kendall College'dan da diploma alabiliyor." dedi.

Batı Okullar ve Kolejler Birliği'nin (WASC) akreditasyonunda ilk aşamayı başarıyla tamamladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Durman, Eylül 2015 tarihi itibariyle de Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) 'Mükemmellikte Yetkinlik Programı'na başvurduklarını ve yapılan zorlu değerlendirme sürecinde 4 yıldız alarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi. Durman ayrıca, dünyanın saygın Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS'in 'Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması'nda en iyi 140 üniversite arasına girdiklerini, Türkiye'de ise en iyi 4 vakıf üniversitesi arasında girdiklerini dile getirdi.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER