Prof. Karahan Digiturk abonelerine seslendi!

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Sami Karahan, 7 kanalı platformdan çıkaran Digitürk'ten ayrıldığını belirtirken, üyelikten ayrılmak isteyenlere de haklarını anlattı.

Prof. Karahan Digiturk abonelerine seslendi!

Digitürk platformundan ayrılmak şimdi bir vatandaşlık borcudur.” diyen Prof. Sami Karahan, Twitter hesabından, sözleşmenin feshedilmesi için gereken dilekçeyi paylaştı. 

Sözleşmenin ihlali gerekçesine dayanarak Tüketici Hakem Heyetine, Tüketici Hakem Heyeti kararına karşı ise Tüketici Mahkemesine başvurulmasını tavsiye etti. Başvuruda haç alınmadığını, ve işlemin masrafsız olduğunu anlatan Karahan, “AY. 22, 25, 26 ve 28 hükümleri ile TCK. 124 ve 309 hükümleri ihlal edilerek suç işlendiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunun. “ dedi.

İşte Karahan'ın paylaştığı o dilekçe:

DIGITAL PLATFORM ANONİM ŞİRKETİ'NE

Yaklaşık ..... ay/yıl önce özgür medya kanallarını izlemek maksadıyla sözleşme imzalayarak Digitürk platformuna abone olmuştum.

Ancak 08.10.2015 tarihinin ilk saatlerinden itibaren izlemiş olduğum kanalların geçerli hukuki bir gerekçe belirtilmeksizin platformunuzdan çıkarıldığım öğrenmiş bulunmaktayım.

Yapmış olduğunuz hukuka aykırı işlemin Anayasa'nın 22. maddesinde düzenlenen 'Haberleşme Hürriyeti, 25. maddesinde düzenlenen 'Düşünce ve Kanaat Hürriyeti , 26. maddesinde düzenlenen 'Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti ve 28. maddesinde düzenlenen 'Basın Hürriyeti' hükümlerini ihlal ettiği açıktır.

İşlemiş olduğunuz fiiller, Türk Ceza Kanunu'nun 'Haberleşmenin Engellenmesi" başlıklı 124. maddesi İle 'Anayasalı ihlal' başlıklı 309. maddesi uyarınca suç teşkil etmekte ve ağır cezai müeyyidelere tabi tutulmaktadır.

Öte yandan, aramızdaki sözleşme hükümlerini tek taraflı olarak ihlal etmiş olmanız nedeniyle Borçlar Kanunu nun 123 vd. maddeleri ile 6502 sayılı Tüketici Koruma Kanunu nün 52. maddesi hükümlerinin ihlal edilmiş olunduğu hususu izahtan varestedir.

Belirtilen hukuka aykırı ve suç teşkil eden eylem ve işlemleriniz nedeniyle aramızdaki sözleşmeyi tek taraflı olarak feshederek aleyhinize hukuki ve cezai yollara başvuracağımı bildiririm.
<< Önceki Haber Prof. Karahan Digiturk abonelerine seslendi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER