Provokasyonlar tutmadı!

Seçim sürecinde bir dizi provokasyon yaşandı. Ağrı’da askerle PKK’lılar karşı karşıya getirildi, sivillerin araya girmesiyle facia önlendi.

Provokasyonlar tutmadı!

Adana ve Mersin’deki HDP binalarına bombalı saldırı yapıldı, Bingöl’de seçim minibüsünün şoförü öldürüldü, Erzurum’da parti araçları ateşe verildi. Seçimden 2 gün önce Diyarbakır’da patlayan bombalar facia getirdi. Olayların faili bulunamadı ancak halkın sağduyusu, kışkırtmaları boşa çıkardı.

Meydanlardaki nefret söylemi ve ötekileştirici yaklaşımların gölgesinde geçen seçim dönemi, provokasyonlara sahne oldu. Yürekleri ağza getiren olayların neredeyse tamamı aydınlatılamadı, failler bulunamadı. Askerle PKK’lıların karşı karşıya geldiği Ağrı provokasyonu, sivil halkın kendini siper etmesi sayesinde amacına ulaşamadı. 3 ayda HDP’ye 160’tan fazla saldırı yapıldı. Adana ve Mersin’deki parti binalarına bombalı saldırı düzenlendi. Erzurum’daki HDP mitinginden sonra çıkan olaylarda parti araçları ateşe verildi, bir şoför yanmaktan son anda kurtuldu. Bingöl Karlıova’da seçim minibüsünün şoförü öldürüldü. 

En vahim saldırı ise Diyarbakır’da yaşandı. HDP’nin İstasyon Meydanı’ndaki mitinginde patlayan bombalar, 3 kişinin ölümüne, 100’den fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ise 30’u ağır 350’den fazla yaralı olduğunu söyledi. Büyük üzüntü yaşayan kalabalığın üstüne biber gazı ve tazyikli su sıkıldı. HDP’liler, meydandaki on binleri sükunete davet etti. Demirtaş, herkesin sessizce evlerine gitmesini istedi. Halkın sağduyusu olayın alevlenmesini önledi. En büyüğü Diyarbakır’da gerçekleşen bir dizi provokasyon, vatandaşların hassasiyeti sayesinde atlatıldı.

Zaman
<< Önceki Haber Provokasyonlar tutmadı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER