Putin canlı yayında: Yaptırımlar siyasi, Ukrayna ile bağlantılı değil

Putin canlı yayında: Yaptırımlar siyasi, Ukrayna ile bağlantılı değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya yönelik Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların Ukrayna krizinden kaynaklanmadığını, siyasi gerekçeleri olduğunu söyledi. Putin'e göre ülke ekonomisi bunu gelişmek için bir fırsat olarak görmeli. Rublede devalüasyon da yaptırımlar olmasa da kaçınılmazdı.

Ukrayna krizi, yaptırımlar ve petrol fiyatlarının sert düşmesi nedeni ile 2014'ün son çeyreğinde 38 ruble seviyesinden 70 rubleye kadar çıkan dolar 2015'de petrol fiyatlarının düşmesi ile yeniden inişe geçti. Sabah saatlerinde dolar 50 rublenin de altına gerileyerek 49,5 rubleden işlem görmeye başladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Gostini Dvor Merkezi'nde bu yıl 13'üncüsü gerçekleşen canlı yayında vatandaşların sorularına canlı yayında cevap veriyor.

Rusya'ya yönelik yaptırımları tolere etmek yerine bu ortamın ülke ekonomisinin gelişimi açısından değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Putin, ülke içinde daha iyi ekonomik başarılar elde etmeye yoğunlaşılması gerektiğini söyledi. Rus lider toplumun mevcut konsolidasyonu içinde herhangi bir tehditten korkmadığını ifade etti.

Rusya'ya yönelik yaptırımların Ukrayna'da yaşanan gelişmelerle doğrudan bağlantılı olmadığını savunan Putin, "Bana öyle geliyor ki, Ukrayna'da Minsk Anlaşması'nın uygulanması gerekiyor. Biz bunun uygulanması için her şeyi yapıyoruz. Kiev yönetimi ise acele etmiyor. Ancak bize yönelik yaptırımlar ise kalmaya devam ediyor…" eleştirisi getirdi.

RUSYA'YA YÖNELİK YAPTIRIMLAR KALKMAYACAK

Rusya Sanayici ve Girşimciler Birliği'nin toplantısında konunun gündeme geldiğini hatırlatan Putin, "Ben onlara da yaptırımların kaldırılmayacağını söyledim. Çünkü bu konu siyasi." ifadelerini kullandı.

Telefon, mail, video ve mesajlarla Rus lidere 2 milyonun üzerinde soru gönderildi. Putin'e en çok sosyo-ekonomik durum, ülkenin iç sorunları, dış politikada yaşanan değişimler ve uluslararası gelişmelerle ilgili sorular yöneltildi.

Geçen yıl Rus televizyon radyolarının ortak canlı yayında gerçekleşen program 3 saat 55 dakika sürmüş ve Putin 81 soruya cevap vermişti. CİHAN
<< Önceki Haber Putin canlı yayında: Yaptırımlar siyasi, Ukrayna ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER