Putin: Egemenliğimizle pazarlık yapmıyoruz, bağımsız politikalara devam


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın egemenliği ile pazarlık yapmadıklarını, bağımsız politikalara devam edeceklerini söyledi.

Kremlin Sarayı'nda Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Putin, Rusya'ya yönelik yaptırımlara değindi. Putin, "Rusya'ya yapılan baskıların nedenleri belli. Biz, bağımsız iç ve dış politika yürütüyoruz. Egemenliğimiz ile pazarlık yapmıyoruz. Bu bazılarının hoşuna gitmiyor, ama başka tür de olamaz." dedi.

Rusya'ya yönelik yaptırımları uygulayanların istedikleri sonucu alamadığına dikkat çeken Putin, Rus toplumunu parçalamak, zorluklar çıkarmak, savunmasız hissettirmek gibi çabaların sonuç vermediğine de işaret etti.

Yaptırımlara karşılık acil önlemler aldıklarını belirten Rusya Lideri, "Bu önlemler sayesinde ekonomide, finans sektöründe, iş piyasasında durum istikrara kavuştu. Ekonominin tüm stratejik alanları için sürdürülebilir iş sağlandı." şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yaptırım süresini uzattığını, Washington'un ise sürekli yaptırımları artırmaktan bahsettiğine işaret eden Putin, "Kimse, Ukrayna'nın güneydoğusunda yaşanan gelişmelerin nedenini analiz etmeye bile çalışmıyor. Rusya'ya karşı yaptırım kararlarını alanlar, Ukrayna'nın güneydoğusunda tanık olduğumuz tüm bu olaylardan sorumlu olanlardır." diye sert eleştirdi.

Siyasi ve ekonomik konularda risklerin analiz edilmesi gerektiğini belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkenin dış politikasındaki stratejinin değişmez olduğunu vurguladı. Eşit işbirliğine, uluslararası gündemin önemli konularında kolektif çalışmalara açık olduklarını belirten Putin, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) coğrafyasında ekonomik entegrasyonun faal şekilde gelişiminden yana olduklarını söyledi. Vladimir Putin, "Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ve BRICS dahil tüm ülkelerle siyasi, ekonomik ve insani ilişkileri artırmaktan yanayız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin: Egemenliğimizle pazarlık yapmıyoruz, bağımsız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER