Putin: Erdoğan'la görüşme konusunda anlaşamadık
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 15 2023
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geleneksel olarak her yıl yaptığı, ‘büyük basın toplantısı’ bu sene 4.5 saat sürdü ve önemli açıklamalarda bulundu.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Hem salondaki gazetecilerden hem de online bağlanmış vatandaşlardan gelen soruları cevaplayan Putin yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret etmeye hazır olduğunu ancak Erdoğan'la görüşme konusunda anlaşamadığını vurguladı. Önümüzdeki aylarda bir ziyaretin söz konusu olabileceğini belirtti. Rusya lideri, Erdoğan'la sürekli temas halinde olduklarını ve görüşlerinin örtüştüğünü de söyledi.
Putin, ‘’Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı nedeniyle olmadı. Türkiye'ye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor. Ama belki önümüzdeki yılın başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.
Rusya Gazze'de hastane açmak istedi ancak İsrail karşı çıktı
Gazze Şeridi'ne gelince, insanları bu yerleşim bölgesinde tutmak ve yerel halka büyük insani destek sağlamak gerekiyor. Özellikle Moskova burada bir Rus hastanesinin açılmasını önerdi ancak İsrail tarafı bunu güvensiz buldu. Ancak Tel Aviv ile tıbbi ekipman ve ilaç tedariğinin artırılmasına yönelik bir anlaşma var.
Putin, Zelenskiy’in Washington ziyaretini değerlendirdi
Karşı saldırıda başarı elde edemeyen Kiev rejiminin kendi halkını yok olmaya zorladığını kaydeden Rus lider, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in yakın zamanda gerçekleştirdiği Washington ziyaretine atıfta bulunarak, Kiev’in fiyaskoya dönen karşı saldırısını ‘başarılı’ olarak göstererek para dilendiğini vurgularken, sözlerini şu şekilde sürüdürdü: “Görünüşe göre bu (Zelenskiy’in gezisi) Kiev rejiminin para dilenmek amacıyla yaptığı gezilerle bağlantılı. Onlar seyahat edip daha fazla para için yalvarırken Ukrayna ordusu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.İşte yeni MTV rakamları!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü8.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı9.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!10.Van'da korku dolu anlar: Bir mahalleye çığ düştü!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN








