Putin: Esed’e desteğimiz sürüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Esed’e desteklerinin sürdüğünü açıkladı.

Putin: Esed’e desteğimiz sürüyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’e desteklerinin sürdüğünü, Suriye politikasında değişen bir durum olmadığını söyledi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’i kabul eden Putin, “Suriye’de 4,5 yıldır devam eden savaşın sona ermesini ümit ediyoruz. Sonunda Suriye halkının galip geleceğine inanıyoruz.” dedi.

Rusya’nın Suriye’de durumun nasıl komplike hale geldiğini gördüğünü belirten Putin, “İlk önce uluslar arası terör saldırıları açısından bu böyle. Başarının bazı durumlara bağlı duruyor. Askeri başarısızlıklar olabiliyor. Ancak biz Suriye halkının kazanacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya’nın Suriye halkına, Suriye yönetimine desteğinin değişmediğini ve devam edeceğini vurguladı.

Suriye ve bölgedeki diğer ülkelerin IŞİD’e karşı mücadelede birleşmesi gerektiğini ifade eden Rus lider, Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan’ın bu mücadeleye katkı sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Komşu ülkelerle belli başlı konularda anlaşmazlıklar yaşanmasının doğal olduğuna dikkat çeken Putin, kötülükle mücadelede güç birliğinin yapılmasının şart olduğunu, Rusya’nın Suriye ve diğer ülkeler arasında diyalog kurulmasına yardımcı olabileceğini belirtti.

Devletler arasında mevcut zorluklar dikkate alındığında, böyle bir koalisyonun oluşmasının zorluğuna değinen Putin, “Suriye yönetimi bunu uygun gördüğü ve istekli olduğu takdir de sizi desteklemek için her şeyi yaparız. Böyle bir koalisyon oluşumu için bölgede bulunan ülkelerle iyi ilişkilerimizi değerlendiririz.” dedi.
<< Önceki Haber Putin: Esed’e desteğimiz sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER