Putin: İş dünyası düşük ruble şansını değerlendirmeli

Putin: İş dünyası düşük ruble şansını değerlendirmeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, rublede yaşanan devalüasyonun iş dünyası açısından "fırsat penceresi" olduğunu söyledi. Rus lider iş adamlarından yerli ve dış piyasalarda pozisyonlarını güçlendirmelerini istedi.

Rusya iş dünyasının düzenlediği forumda konuşan Putin, ithal ikame modelin her derde devam olmadığını, ancak ekonomik gelişme anlamına geldiğini söyledi.

Rusya'nın herhangi bir izolasyon çabasında olmadığını da belirten Putin, "İthal ikame model her derde deva değil. Biz tüm ithalatı yerli ile ikame etmeyi planlamıyoruz. Bu anlamsız ve absürt olur." dedi.

Ortaklarımızın uyguladığı yaptırımlar ve rublede yaşanan devalüasyon fırsatını da kullanarak yerli ekonominin gelişebileceğini ifade eden Rus lider, "Rusya'nın kendi demir perde arkasına kilitleme ihtiyacı yok. Rusya kendi gelişimini sağlamalı…" uyarısında bulundu.

Rusya'ya teknoloji transferinin yapılması gerektiğini vurgulayan Putin, dış tecrübelerden yararlanarak özellikle otomobil sektöründe yeni çalışmaların yapılmasını talep etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Putin: İş dünyası düşük ruble şansını değerlendirmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER