Putin’le görüşen Schröder: Kremlin çözüm istiyor
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 3 2022
Moskova'da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü belirten Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, tahıl anlaşmasının çözüm için bir adım olabileceğini söyledi.
Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder, tahıl anlaşmasının Ukrayna’da ateşkesin sağlanmasının önünü açabileceğini söyledi. Putin’in bir dönem çok iyi dostu olan Schröder, Alman basın kuruluşlarına verdiği demeçte, "İyi haber şu ki Kremlin müzakere edilmiş bir çözüm istiyor" diyerek, geçen hafta Moskova'da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü belirtti.
1998-2005 yıllarında Başbakanlık yapan Schröder, "İlk başarı tahıl anlaşmasıdır, belki bu yavaş yavaş ateşkese kadar genişleyebilir" dedi. Schröder ayrıca Ukrayna’nın doğusunda çatışmaların en şiddetli yaşandığı Donbas bölgesinin geleceğinin karmaşık olduğunu söyledi. Schröder, "Burada İsviçre kanton modeline dayalı bir çözüm bulunması gerekebilir” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı4.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!8.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







