Putin, Merkel ve Hollande ile Ukrayna endişelerini paylaştı


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'nın doğu bölgesinde artan ateşkes ihlalleri ve ölümler konusunda endişe duyduğunu, bölgede yükselen tansiyonun düşürülmesi için ek önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in görüşmede Ukrayna hükümeti tarafından artan saldırılar nedeni ile sivil kayıpların arttığının altını çizdiği, liderlerin ek tedbirler konusunda anlayış birliğine vardığı kaydedildi.

Putin, AGİT gözlemcilerinin kontrolünde Minsk Anlaşması uyarınca ağır silahların belirlenen sınırların gerisine çekilmesinin sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğini hatırlattı.

Liderler görüşmede Temas Grubu kapsamında oluşturulan 4 çalışma grubunun faaliyetlerinin sürdürülmesi ve desteklenmesi konusuna değindi.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, telefon görüşmesine Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun katılmadığını, liderlerin bu formatta görüşmeye karar verdiğini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin, Merkel ve Hollande ile Ukrayna endişelerini paylaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER