Putin 'Müzakerelere devam etmeye hazırız' deyip tarih verdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 15 2025
Kremlin'den yapılan açıklamaya göre dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, İran-İsrail gerilimini ele almak üzere telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Trump ile gerçekleşen telefon görüşmesinde Putin, Ukrayna ile müzakerelere devam etmeye hazır olduklarını bildirdi.
Putin 2 Haziran'da İstanbul'da yapılan görüşmelerde varılan mutabakatların uygulandığını aktararak, "22 Haziran sonrasında Ukrayna ile görüşmelere devam etmeye hazırız" mesajını iletti.
Bu açıklama, üç yıl aradan sonra 16 Mayıs'ta başlayan ve 2 Haziran'da ikinci turu gerçekleşen diplomatik sürecin devam edeceğine işaret ediyor.
Görüşmede dikkat çeken diğer bir başlık, taraflar arasındaki esir değişimleri oldu. Putin, ağır yaralılar ve 25 yaş altı askerlerin de dahil olduğu değişim sürecinin devam ettiğini belirtti.
Rusya Savunma Bakanlığı'nın 14 Haziran'da yaptığı açıklamaya göre, Ukrayna kontrolündeki bölgelerden yeni bir grup Rus askerinin daha iade edildiği bildirildi. Bu, 9, 10 ve 12 Haziran'da gerçekleşen değişimlerin ardından dördüncü tur olarak kayıtlara geçti. Taraflar, değişim sayılarına ilişkin resmi açıklama yapmaktan kaçınıyor.
İstanbul’da alınan kararlar
İstanbul görüşmelerinde varılan diğer anlaşma kapsamında, savaşta hayatını kaybedenlerin cenazelerinin iadesi süreci de başlatıldı. 11 Haziran'da Ukrayna 1.212, Rusya ise 27 askerin cenazesini teslim aldı. 13-14 Haziran'da Ukrayna tarafından iki partide toplam 2.400 cenazenin daha alındığı öğrenildi.
Diplomatik kaynaklar, taraflar arasında yaralı asker değişimlerinin de başladığını ve bu sürecin belirli bir takvime bağlı olmadan devam edeceğini ifade ediyor.
İstanbul'daki ilk tur görüşmelerde taraflar, "1000'e 1000" formülüyle esir değişimi ve olası ateşkes koşullarını masaya yatırmı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!7.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







