Putin: Nemtsov'un öldürülmesi sipariş, provokasyon hedefleniyor


MOSKOVA (CİHAN)- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, muhalif lider Boris Nemtsov'un öldürülmesinin acımasız bir cinayet olduğunu, sipariş belirtileri taşıdığını ve kesinlikle provokasyon hedeflendiğini açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, "Rusya Devlet Başkanı, cinayetin sipariş belirtileri taşıdığını ve kesinlikle provokasyon olduğunu kaydetti." dedi.

Rusya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Yelena Alekseyeva, Nemtsov'un Ukrayna'dan bir kız arkadaşı ile birlikte Kremlin'in yanında yer alan Bolşoy Kamınniy Köprüsü üzerinde yürürken yanlarından araç içerisinden ateş edildiğini belirtti. Genç kadının 1991 Kiev doğumlu olduğu, kadının polislerle birlikte olduğu kaydedildi.

Soruşturma grubu olay yerinde çalışmalarını sürdürürken, katillerin bulunması için de geniş çaplı operasyon başlatıldı. Katillerin içinde bulunduğu aracın beyaz renkli olduğu da gelen bilgiler arasında.

Rusya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Yelena Alekseyeva, olay yerinde altı kovan bulunduğunu, Nemtsov'a 4 kurşunun ifade ettiğini söyledi.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER