Putin, Rusya Milli Judo Takımı'nın İtalyan antrenörüne Rusya pasaportu verdi


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Milli Judo Takımı'nın İtalyan antrenörü Ezio Gamba'ya Rusya pasaportu verdi.

Soçi'de bulunan Putin, milli judo takımı sporcularıyla antrenmana çıktı. Putin, milli takımın antrenörü Ezio Gamba ile judo yaptı. Antrenman sonrası İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile telefon görüşmesi yaptığını hatırlatan Putin, Gamba'dan bahsettiğini söyledi. Putin, "İtalya Başbakanı'na kendi isteği üzerine Gamba'ya Rusya vatandaşlığı vereceğimizi söyledim." dedi.

Daha sonra Putin, yanında getirdiği Rusya pasaportunu çıkartarak imzalaması için kalemle birlikte Gamba'ya uzattı. Gamba ise alkışlar eşliğinde kullanacağı yeni pasaportuna imzasını atarak resmen Rusya vatandaşı oldu.

Putin, başarılarından dolayı Gamba hakkında övgüyle bahsederken İtalyan antrenör ise Rusya vatandaşlığına kabul edildiği için teşekkür etti.

2008 yılından beri Rusya Milli Judo Takımı'nı çalıştıran Gamba, İtalyanca yanı sıra İngilizce, Fransızca biliyor ve Rusça öğreniyor. Rus erkek judocular, 2012 Londra Olimpiyatları'na Gamba yönetiminde çıkarak Rusya tarihinde ilk kez altın madalya kazanmışlardı. Rus judocular toplamda 7 madalyadan üçü altın olmak üzere 5 madalya kazanma başarısı göstermişti. CİHAN
<< Önceki Haber Putin, Rusya Milli Judo Takımı'nın İtalyan antrenörüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER