Putin, Suriye'de siyasi çözümden başka bir alternatif olmadığını düşünüyor


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Suriye'de sorununun çözümü için siyasi çözümden başka bir alternatif olmadığını düşündüğü bildirildi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Rusya dahil herkes, bölgedeki ülkelerin siyasi ve toprak bütünlüğünün korunmasından yana, buna Suriye de dahil ve Putin dahil herkes bu sorunun siyasi çözümünden başka bir alternatifi olmadığını düşünüyor." dedi.

Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov'a Beşşar Esed'in toprak bütünlüğünün tamamen sağlanması yönündeki isteği ve Rusya'nın BM'deki Daimi Temsilcisi Vitali Çurkin'in, Şam'ın yaklaşımının Rusya'nın diplomatik girişimlerine karşı olduğu yönündeki sözleri soruldu. Peskov da "Rusya dahil herkes, bölgedeki ülkelerin siyasi ve toprak bütünlüğünün korunmasından yana, buna Suriye de dahil ve Putin dahil herkes bu sorunun siyasi çözümünden başka bir alternatifi olmadığını düşünüyor." yorumunu yaptı.

Bir gazetecinin Esed'in açıklamalarının aslında bir ateşkesten yana olmadığını gösterdiğini hatırlaması üzerine ise Peskov, "Ateşkes şu anda görüşülüyor, bekleyin, aceleci davranmayalım." dedi.

Çurkin'in, Esed'in Rusya'nın önderliğini izlemesi gerektiği şeklindeki sözlerinin Rusya'nın resmi pozisyonu olup olmadığının sorulması üzerine ise Peskov, "Bu tür alıntıların içeriğinden bağımsız görülmemesi gerektiğini" vurguladı ve Çurkin'in BM'nin Daimi Temsilcisi olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

PUTİN VE SUUDİ KRALI TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada Vladimir Putin ve Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz El Suud ile telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. Açıklamada Putin'in, "Kral için en uygun zamanda kendisini Rusya'ya davet ettiğini doğruladığı" aktarıldı.

Açıklamada "Taraflar Rusya-Suudi Arabistan işbirliğini tüm alanlarda ilerletme konusunda karşılıklı mutabakata vardı. Ayrıca Suriye'deki krizin çözümü, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da güvenliğin ve istikrarın sürdürülmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi. Liderler, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 90'ıncı yıldönümü vesilesiyle birbirlerini kutladı" denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin, Suriye'de siyasi çözümden başka bir alternatif... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER