Putin tasarruf için maaşını düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bütçe giderlerinde tasarruf yapılması için kendi maaşında yüzde 10 kesinti yapılmasını öngören kararnameyi onayladı.

Putin tasarruf için maaşını düşürdü

Putin'in imzaladığı kararnameye göre Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Kremlin çalışanları, yüksek yargı organları ve üst düzey yöneticilerin maaşlarında da yüzde 10 kesinti yapıldı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre krize bağlantılı kesinti 1 Mart-31 Aralık 2014 dönemini kapsayacak. Aylık maaşların yanı sıra 3 ayda bir alınan bonuslar da indirim kapsamında.

Devlet Başkanı Putin, ekonomik kriz nedeni ile bütçe giderlerinde yüzde 10 kesinti yapılmasını istemiş, bunun için de hükümetten maaşlarda indirim yapılmasını talep etmişti.

Rusya'da devlet başkanı, hükümet üyeleri, üst düzey bürokratlar, milletvekilleri ve diğer resmi görevde çalışanlar her yıl düzenli olarak gelir beyanında bulunuyor. Nisan 2014'de yapılan son gelir beyanına göre Putin, 2013'te toplam 3 milyon 672 bin ruble gelir elde ettiğini açıkladı. Bu rakamın Rus liderin 2012'de elde ettiği 5 milyon 790 bin rubleden yüzde 40 daha az olması dikkat çekmişti.

Putin'in sahip olduğu araç ve gayrimenkuller ise 2012'ye göre değişmedi. Rus liderin 77 metrekare bir apartman dairesi ve 1500 metrekare bir arsası bulunuyor. Putin ayrıca 153 metrekarelik bir daire ve 18 metrekarelik de bir garaja sahip. Putin'in GAZ M-21, GAZ M-21R ve VAZ Niva model 3 aracı var.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Putin tasarruf için maaşını düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER