Putin-Trump buluşması öncesi Rusya'da patlama: 5 Ölü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 15 2025
Gözler Putin-Trump buluşmasına çevrilmişken Rusya'nın Ryazan bölgesinde "Elastik" fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi ise yaralandı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Patlamanın, fabrikanın barut üretimi yapılan bölümünde gerçekleştiği belirtildi. Kaza olarak açıklanan patlamanın sebebi araştırılıyor. Bölgede acil durum ilan edildi.
Patlamanın ardından yaralıların durumunun ne olduğu henüz açıklanmadı. Enkaz altında kalan olup olmadığı ise şu an için bilinmiyor. Ön bilgilere göre, patlama nedeniyle barut üretim atölyesinin tamamen yıkıldığı ifade edildi. Yetkililer, patlamanın nedenini araştırmak üzere çalışmalara başladı.
"Elastik" fabrikası, sentetik lif üretimi yapılan bir tesis olarak biliniyor. Ancak, bu tesisin bir bölümünde barut üretimi de yapılıyor. Fabrikada 15 Ağustos'ta meydana gelen patlama, 2021'de yaşanan benzer bir olayı akıllara getirdi. Ekim 2021'de aynı fabrikada meydana gelen patlamada 17 kişi ölmüş, patlama nedeniyle bir atölye binası tamamen yıkılmıştı.
Bölgedeki Yetkililerden Açıklama Bekleniyor
Olayla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bölgedeki acil durum ekiplerinin enkaz altında arama çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. Patlamanın teknik bir arıza, ihmal ya da farklı bir nedenden kaynaklanıp kaynaklanmadığı soruşturma sonucunda netleşecek.
Bu olay, özellikle kimyasal ve patlayıcı madde üretimi yapan tesislerdeki güvenlik önlemlerinin yeniden sorgulanmasına neden oldu. Aynı fabrikada ikinci kez büyük bir patlama yaşanması, yetkililerin denetim mekanizmalarını gözden geçirmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


