Putin ve Erdoğan, Türk Akımı projesini görüştü


Rusya ve Türkiye, Türk Akımı projesini gerçekleştirmek için çalışmalara devam etme konusunda anlaştı. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'de yeni kurulan hükümetin ardından çalışmalara devam edileceğini söyledi.

G20 Zirvesi kapsamında bir araya gelen iki ülke liderinin Türk Akımı konusunda görüştüğü ve Türkiye'de yeni Bakanlar Kurulu kurulduktan sonra çalışmaların devam etmesi için anlaştığı belirtiliyor.

Gazetecilerin, Türk Akımı görüşüldü mü? Sorusuna Novak, "Evet, bu konuyu görüştüler. Çok yakında hükümet kurulunca, Türkiye Enerji Bakanlığı ile çalışmalara devam edeceğiz. Yeni enerji bakanıyla bu projenin gerçekleştirilmesi sorularını görüşeceğiz, bu konularda anlaştık." diye cevap verdi.

G20 Liderler Zirvesi'nin düzenlendiği Regnum Otel'deki basına kapalı görüşme, 55 dakika sürdü. Görüşmeye Türkiye tarafından Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Rusya tarafından ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov hazır bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin ve Erdoğan, Türk Akımı projesini görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER