Putin'den çok konuşulacak sözler!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G7'ye alternatif bir ittifak kurulabileceğini ve bu ittifak içinde Türkiye'nin de yer alacağını söyledi.

SHABER3.COM

Doğu Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G7 ile Rusya arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu.

G7'nin hâlâ faydalı bir format olduğunu kaydeden Putin, "Ancak Çin ve Hindistan'ın olmadığı bir uluslararası bir organizasyonun verimli olabileceğini düşünmüyorum." diye konuştu.

PUTİN: ERDOĞAN BANA RAHATSIZLIĞINI İLETTİ

Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğünü aktaran Putin, "Erdoğan, bana G7 etrafında dönen konularla ilgili Türkiye'nin bu formatta olmasını niçin gündeme getirmediğimi sordu." dedi. 

Geçen hafta günü birlik Moskova'yı ziyaret eden Erdoğan, Rus lider Putin'den makam arabası olarak kullandığı lüks limuzin AURUS hakkında ayrıntılı bilgi almıştı. Putin, Türkiye'nin taarruz uçağı sipariş etmesi halinde limuzini Erdoğan'a hediye edeceğini söylemişti.

TÜRKİYE'NİN DE OLDUĞU BİR FORMAT
 
Putin, Türkiye'nin kendilerinden S-400 aldıktan sonra hava savunmasını güçlendirdiğini belirterek, G7'ye alternatif bir teşekkülün sinyalini verdi. 

Putin, "Çin ve Hindistan'ın yanı sıra Türkiye'nin de uluslararası ve bölgedeki rolü çerçevesinde böyle bir formatta bulunması uygun olacaktır." ifadelerini kullandı.

Çok kutuplu bir dünyayı desteklediklerini vurgulayan Putin, Batı'nın liderliğinin sona erdiğini söyledi.

Kırım'ı ilhak ettiği 21 Mart 2014'e kadar Rusya'nın da üye olduğu G7'ye şu ülkeler üye: Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya. 

G7 toplantılara Avrupa Birliği (AB) temsilci gönderiyor.  
<< Önceki Haber Putin'den çok konuşulacak sözler! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER