Putin'den Erdoğan'a cevap

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Moskova'da ortak basın toplantısı düzenledi. Düşürülen Rus uçağı ile ilgili bir soru üzerine Putin "Türkiye'nin Rus uçağı olduğunu bilmemesi mümkün değil" dedi.

Putin'den Erdoğan'a cevap

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin'e basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uçağın Rusya'ya ait olduğunu bilmeleri durumunda farklı davranırdık yönündeki açıklamaları soruldu.

"Türkiye'den böyle bir hamle beklemiyorduk" diyen Putin, "Türkiye'yle sadece komşu değil aynı zamanda dosttuk. Türkiye'nin Rus uçağı olduğunu bilmemesi mümkün değil." şeklinde konuştu.

S-400'leri konuşlandırmak zorunda kaldıklarını söyleyen Putin, "Pilotumuz öldürüldü bu kabul edilebilir bir şey değil" dedi.

TÜRKİYE'NİN BELİRSİZ AÇIKLAMALAR YAPMASI ÜZÜCÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin trajediden kaçmak için ortak çalışmak yerine belirsiz açıklamalar yapmasından ve hatta özür dilememesinden dolayı üzüntü duyduğunu bildirdi. Putin, Türkiye'nin Su-24'ü vururken  uçağın Rus uçağı olduğunu bilmemesinin imkansız olduğunu çünkü uçağın üzerinde semboller olduğunu belirtti.

Putin, "İkincisi önceden de söyledim bir kez daha söylemek istiyorum; Amerika ile anlaşarak bizim hava kuvvetlerimizin nerede çalışacağını söylemiştik" dedi.

Hollande da konuşmasında "şu anda tek amaç IŞİD ile mücadele olmalı" dedi.

<< Önceki Haber Putin'den Erdoğan'a cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER