Putin'den sert açıklama

Türk hava sahasını ihlâl ettiği gerekçesiyle Türk jetleri tarafından düşürülen Rus uçağıyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'den açıklama geldi.

Putin'den sert açıklama

Suriye sınırında, Türk hava sahasını ihlâl ettiği gerekçesiyle iki Türk F 16'sı tarafından düşürülen Rus uçağıyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den açıklama geldi. Putin, "Sırtımızdan hançerlendik" ifadesini kullandı. Basın toplantısı düzenleyen Putin, uçağın, vurulduğu sırada Türkiye sınırından 4 kilometre uzakta olduğunu savundu. Putin, olayın "Rusya ve Türkiye ilişkileri açısından çok ciddi sonuçları olacağını" da söyledi.
PUTİN: SIRTIMIZDAN BIÇAKLANDIK
Rus uçağının Suriye’de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Şimdi sırtımızdan da bıçaklandık" diyen Putin'in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:
 
"Uçak Suriye topraklarında, Türkiye sınırından 4 kilometre ileride bir bölgeye düştü. Saldırı esnasında, 6000 metre yükseklikte ve Türkiye topraklarından 1 kilometre uzaklıkta bulunuyordu. Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık. Suriye’de düşürülen Rus uçağı, IŞİD’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu.


Üstelik biz ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamıştık. Türkiye de ABD öncülüğündeki koalisyon dahilinde terörle mücadele eden ülkelerden biri.  Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır. Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yaradı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok. Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu" 

<< Önceki Haber Putin'den sert açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER