Putin'in yumurtayla imtihanı: Halktan özür diledi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 18 2024
Rusya'da, yumurta fiyatlarındaki artış yüzde 60'a ulaştı. Ülkede yumurta kıtlığı yaşanırken Putin fiyatlardaki yükselişten hükümeti sorumlu tutarak halktan özür diledi.
Ukrayna savaşının Rusya ekonomisinde yarattığı etkiler, ülkede yumurta krizine neden oldu.
Son aylarda nadir bulunan ve hızla artan yumurta fiyatları, marketlerde kuyrukların oluşmasına yol açtı.
Sibirya ve Kırım'daki bazı süpermarketler yumurtaları tek tek, tanesi yaklaşık 12 rubleye (0,13 dolar) sattı. Yerel bir milletvekili çalışanlarına tatil için koli koli yumurta hediye etti.
HÜKÜMET SUÇLU DEDİ, HALKTAN ÖZÜR DİLEDİ
Putin, yumurta fiyatındaki artışlardan hükümeti sorumlu tutarak halktan özür diledi.
Putin'in yeterli ithalat yapmaması nedeniyle yumurta fiyatlarındaki artıştan hükümeti sorumlu tutmasının ardından yetkililer harekete geçti.
Rusya; Türkiye, Belarus ve Azerbaycan'dan yumurta ithalatını artırdı ve ürün üzerindeki ithalat vergilerini kaldırdı.
Uzmanlar yumurta enflasyonunun yakında istikrar kazanacağını ancak fiyatların yüksek kalmaya devam edeceğini öngörüyor.
Kümes hayvanları birliği Rosptitsesoyuz'un genel müdürü Galina Bobyleva geçen hafta Rus parlamento gazetesine verdiği demeçte, Rusya'da yeni ithalatların piyasadaki yapısal sorunları telafi edemeyeceğini ve mevcut fiyatın ürün için yeterli ve adil olduğunu söyledi.
YUMURTA KRALINA SUİKAST
Geçtiğimiz ay, "Yumurta Kralı" olarak bilinen bir tavuk çiftliği patronu ise yetkililerin yüksek fiyatlar nedeniyle çiftliğini soruşturmaya başlamasından kısa bir süre sonra bir suikast girişiminden kurtuldu.
Yetkililer ayrıca Yumurta Kralı Gennady Shiryaev'in sahibi olduğu Voronej bölgesindeki Tretyakovskaya tavuk çiftliği de dahil olmak üzere yumurta ve tavuk üreticileri hakkında
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.Erdoğan'ı bile kıskandıran 3 kamu işçisi: Maaşları Erdoğan'ın maaşını ikiye katlıyor3.Trump’tan ‘Venezuela’ya ikinci saldırı çıkışı4.Cezaevinde Veyis Ateş ile karşılaşan Mehmet Akif Ersoy ne yaptı?5.THY, İran seferlerini iptal etti!
6.9 eyalette kırmızı alarm verildi! Almanya'da son 15 yılın en sert kışı yaşanıyor...7.Suriye'de sıcak saatler: SDG-YPG tahliyeyi reddetti, çatışmalar şiddetleniyor8.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!9.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!10.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







