Ağır işçiler oruçlarını aksatmıyor

Çanakkale'deki 200 yıllık tarihi Yalı Fırınında sabahın erken saatlerinden akşama kadar aralıksız çalışan işçiler, sürekli sıcak ortamda kalmalarına rağmen oruçlarını aksatmıyor.

Fırının sahibi Fuat Aydınalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 kişinin çalıştığı fırında sabah 3'te çalışmaya başladıklarını ve müşterilerine sıcak ve taze ürün sunmak üzere akşam saatlerine kadar oruç tutarak çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Aydınalp, Ramazan ayının bu yıl sıcak geçtiğini belirterek, ''Biz ise müşterilerimize en iyi hizmeti vermek üzere çalışıyoruz. Müşterilerimiz ramazanda özellikle tahinli çörek istiyorlar. Onun yanı sıra ramazana özel olarak susamlı galeta, elmalı, cevizli ve yoğurt kurabiyesi yapıyoruz'' dedi. Günde yaklaşık 5 bin ürün pişirdiklerini kaydeden Aydınalp, şöyle konuştu: ''Fırınımızda odun ateşinde, pizza, zeytinli ve kaşarlı açma, sucuklu ve kaşarlı pide, simit, kır pidesi ve kol böreği gibi çeşitli ürünler yapıyoruz. Oldukça zor şartlarda çalışıyoruz. Hava sıcaklığına bir de fırının sıcaklığı ekleniyor. Bu sıcakta hem orucumuzu tutuyoruz, hem de gün boyu müşterilerimize hizmet veriyoruz. Ramazan ayına rağmen satışlardan memnunuz.'' 27 yaşındaki fırın ustası Turgut Göksu ise dedesinden kalma mesleğini 12 yaşından bu yana sürdürdüğünü ve fırındaki sıcağa rağmen oruç tutmaya devam ettiğini belirtti. Sadece susuzluğun kendilerini etkilediğini ifade eden Göksu, ''Her şeye rağmen oruç tutmaya devam ediyoruz. Yıllardır bu mesleği yaptığımız için sıcaklarda çalışmaya alışkınız. Susuzluk dolayısıyla zaman zaman zorlandığımız oluyor. Fakat yaptığımız yiyecekleri canımız pek çekmiyor'' dedi.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3