Amerikalı Müslüman asker, iftar çadırında yemek dağıtıyor

Ramazan ayında sivil toplum kuruluşları iftar çadırlarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. İzmir'de iftar çadırlarında günlük 25 binin üzerinde kişiye iftar yaptırılıyor.

Altınbaşak Eğitim Sevenler Derneği, Konak'taki iki ayrı yerdeki iftar çadırıyla günlük bin kişiye ulaşıyor. Derneğin Yağhaneler Köstence Köprüsü, Sabit Efendi Camii yanındaki 500 kişilik iftar çadırında sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Müslüman olan Amerikalı asker Sait Sean İngram (40) da iftar yemeği dağıtıyor. Altınbaşak Eğitim Sevenler Derneği Başkanı Cihat Çetin, iki ayrı yerde iftar çadırı kurduklarını belirterek, "Sponsorlarımız kaç kişilik vereceğini söylüyor. Biz de zengin ile ihtiyaç sahiplerini buluşturmak için köprü vazifesi kurarak planlama yapıyoruz. Amerikalı Müslüman Sait de iftar için hem maddi hem de manevi destek oluyor." dedi. Kore'de 13 yıl önce Müslüman olduğunu söyleyen Amerikalı asker Sean İngram da Sait ismini aldığını belirterek iftar yemeği dağıtmaktan memnun kaldığını, yaşlı insanların gelmesine sevindiğini dile getiriyor. İzmir'deki NATO birliğine 6 ay önce geldiğini anlatan Sait, böyle iftar çadırını ilk defa gördüğünü belirterek şunları söylüyor: "Buradaki Müslüman arkadaşlarım bana 'İhtiyaç sahiplerine iftar yemeği verir misin?' dediler. Ben de böyle bir teklifi kabul ettim. Yerinde de görmek istedim. Beni tezgâhın başına geçirdiler. İlk önce biraz sıkıldım ama çocukları, muhtaç yaşlı insanları görüp onlara yardım edince çok değişik duygular hissettim. Nöbetim olmadığı zamanlarda gelip yardım ediyorum." İSMAİL EFE ZAMAN
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3