Dünya TV'den Ramazan sürprizi! - Video

Kürtçe yayın yapan Dünya TV, 11 ayın sultanı Ramazan'a dopdolu giriyor.

Berbang adlı program'da her günü birbirinden önemli konuklar ağırlanacak. Bu yıl Berbang'da bir ilk de gerçekleşecek... Dünya TV'nın Ramazan Ayı programı Berbang'da bu yıl bir birinden ilginç sürprizler var. Sunuculuğunu İbrahim Sürücü'nün yapacağı Program her gün birbirinden önemli konukları ağırlayacak. Programda bir ilk de gerçekleşecek. Kutsal Topraklara giden Dünya TV ekibi ilk kez Kürtçe Peygamber Efendimizin mübarek hatıralarının izini sürecek. Ünlü alim Mele Xelîlê Seertî'nin meşhur kitabı Nehcü'l Enam'da bu yılki ramazan programının ilgi çekecek bölümlerinden biri olacak. Programda İftar Tatları, Ramazan Hikayeleri, Ramazan Fıkhı köşeleri de yer alacak.. Günün Hadisi, Bediüzzaman Hazretlerinin Ramazan Risalesi'nden bölümler ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendinin Pırlanta serisinden önemli sözleri de programda yer alacak.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Berbang saat 17:30'dan itibaren izleyecelirine ulaşacak. Sahur'da da Dünya Tv çok dolu. Berekata Paşive programı Diyarbakır ve Bitlis'ten ekrana gelecek. Birbirinden önemli konukları ağırlayacak programı Felemez Karadeniz sunuyor. Berekata Paşive ise 2:30'da izleyecileri ile buluşacak.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3