Şehr-i Ramazan Samanyolu Haber Tv'de...

Ramazan'ın en güzel idrak edildiği yerlerden birinde, Sultanahmet'te oyuncu Özgür Özgülgün ve diyetisyen Deniz Şafak'ın sunumuyla Şehr-i Ramazan hafta içi her akşam saat 20:30 - 21:30 arasında canlı yayınla izleyicilerle buluşacak.

ŞEHR-İ RAMAZAN Sunucular: Özgür Özgülgün - Deniz Şafak Konuklar: Cemal Nur Sargut, Rabia Christine Brodback, Ayşe Kara, Mustafa Ulusoy, Nermin Bezmen, Mehmet Altan, Aslı Sancar, Sadık Yalsızuçanlar, Hakan Ünsal, Vedat İnceefe, Sibel Eraslan, Mustafa Armağan, Behzat-Süheyl Uygur, Kemal Sayar, Deniz Arcak, Nevzat Tarhan Yayın: Hafta içi her akşam saat 20:30 - 21:30 arasında Samanyolu Haber Televizyonu bereketin, bolluğun, kardeşliğin, paylaşmanın timsali Ramazan ayında muhteşem bir programla izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ramazan'a özel konuları ve ünlü konuklarıyla Ramazan ayının tarifsiz iklimini yaşatacak olan Şehr-i Ramazan programında hem tarihi yarımadada geçmişe yolculuk yapılacak hem de özel bölümler ekrana gelecek. Ramazan süresince programın konukları arasında tasavvuf deyince ilk akla gelen isimlerden mürşide Cemal Nur Sargut, ‘Sahneden Secdeye' kitabının yazarı dansçı Rabia Christine Brodback, yazar Ayşe Kara, psikiyatr ve yazar Mustafa Ulusoy, Aslı Sancar, Nermin Bezmen, Mehmet Altan, Sadık Yalsızuçanlar, Hakan Ünsal, Vedat İnceefe, Sibel Eraslan, Mustafa Armağan, Behzat-Süheyl Uygur, Kemal Sayar, Deniz Arcak, Nevzat Tarhan vb isimler bulunuyor. Ramazan'a ve nasıl yaşandığına dair özel konuların uzmanlarına sorulduğu özel bölümlerde tarihi roman yazarı Okay Tiryakioğlu Osmanlı'nın yükselme döneminde yaşanan Ramazanlarda yaşanan adet ve geleneklerle mahya geleneğinin nasıl başladığını; edebiyatçı-yazar Hakan Kağan Yeniçeri ve Osmanlı ordusunda Ramazan'ı; Timaş Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Emine Eroğlu, Ramazan ayında okunacak kitapları; Rabia Christine Brodback sahneden secdeye uzanan yaşam öyküsünü; psikiyatr-yazar Mustafa Ulusoy enaniyet, kibir, narsizm ve açlık-oruç bağlantısını anlatacaklar. Programda ayrıca Su Üstüne Yazı Yazmak adlı kitabın yazarı mürşid Muhyiddin Şekur ile insan ve Ramazan üzerine derin bir sohbet de ekrana gelecek. Şehr-i Ramazan programının bir başka farklılığı da Osmanlı'nın eski bir geleneği olan, dil, din ırk ayrımı gözetmeksizin aynı sofraya oturan Kapalıçarşı Esnaf Muhabbetleri'nin de Ramazan ayı boyunca ekrana taşıması olacak.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3