Eyüp Sultan Camii'nde sahur keyfi

Eyüp Belediyesi, Ramazan'da her gün gece gündüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Eyüp Sultan Camii önünde bir sahur programı düzenledi.

Sadece Eyüplülerin değil, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği yemeğe Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan ve başkan yardımcıları da katıldı. Gecenin geç saatlerinde Eyüp Sultan Camii önünde kurulan masalardaki yerlerini alan konuklar, aileleriyle birlikte manevi değeri çok yüksek olan Cami Meydanı'nda sahur yapmanın keyfini yaşadılar. Belediye'nin Meydan'da verdiği sahur organizasyonuna kendi yaptıkları yemekleri de getiren ve birbirleriyle paylaşan Eyüplüler, Başkan'dan her yıl Meydan'da sahur yapmasını istediler. Eyüplülerin yoğun ilgi gösterdiği sahurda masalarda yer bulamayanlar, yer sofralarında sahurlarını yaptı. CİHAN
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3