İngiliz Dışişleri Bakanlığı'ndan Ramazan uyarısı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Ramazan ayında Müslüman ülkelerine gidecek vatandaşlarını sorumlu davranmaları konusunda uyardı. Bakanlığın yayınladığı seyahat uyarısında turistlerden Ramazan'da açıktan yiyip içmemelerini istedi.

Bakanlık sitesinin 'Sorumlu bir turist olun' başlıklı bölümünde yer alan Ramazan bilgilendirmesinde, farklı ülke ve kültürlerde Ramazan ayındaki ibadetlerin yoğunluğu değişse de çoğu Müslüman'ın oruç tuttuğu ifade edildi. Ramazan hakkındaki genel bilgilendirmede oruca karşı nasıl duyarlı olunacağı anlatılıyor. İngiliz vatandaşlarından oruç konusunda duyarlı olmaları istenen uyarıda "Birçok insan orucun sizin için bir vecibe olmadığını anlayacaktır. Fakat sizin bu davranışınızı takdir edeceklerdir." ifadelerine yer veriliyor. Bazı ülkelerde Ramazan'da gün içerisinde yiyip içmenin yasak olduğu hatırlatılıyor. "İslami ülkelerde Ramazan ayında seyahat etmek ya da iş yapmak imkansız değildir." denilen yazıda, iftar ve bayram hakkında da bilgi veriliyor. İftar saatinde trafiğin yoğun olacağı, bayramda ise insanların ailelerini ziyaret edeceği belirtiliyor.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3