CHP'li belediyeler Ramazan'da yarışa girdi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun partililere referandumu hatırlatarak, "Ramazan'da içki sofralarında görünmeyin, camileri AK Parti'ye terk etmeyin." talimatı İzmir'deki CHP'li başkanları harekete geçirdi. Daha önce iftar çadırlarına bile karşı çıkan belediyeler, bu Ramazan hizmet için birbiriyle yarışıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, referandum nedeniyle teşkilatlara yaptığı, "Ramazan'da içki sofralarında görünmeyin." uyarısı, farklı bir arayışı da beraberinde getirdi. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan çadırı kurulmasına bile izin vermeyen CHP'li belediyeler, şimdi adeta birbirleriyle yarışmaya başladı. Afiş, pankart ve billboardlarla halka ulaşmaya çalışan belediyeler, erzak yardımı, iftar yemekleri ve nostalji eğlence programları organize ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu, partililerin Ramazan ayında camileri ve teravih namazlarını AK Parti'ye bırakmamalarını istemişti. Bu çerçevede özellikle İzmir'de yoğun bir hazırlık yapılıyor. CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, "Geçen Ramazan'da da belediyelerimiz benzer çalışmaları yürütmüştü. Ancak genel başkanımızın bu direktifi bu konuda daha duyarlı olmamızı, daha dikkatli olmamızı sağladı. Bu yönde biraz daha faaliyet ve çalışmaları artırdık. Programlarımızı ona göre yapıyoruz. Genel başkanımızın direktiflerinin mutlaka etkisi oldu." dedi. CHP'li belediyelerin dikkat çeken Ramazan programları şöyle: İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 40 bin aileye 'erzak paketi' dağıtacak. Ayrıca tarihî Havagazı Fabrikası'nda, Ramazan ayı süresince nostaljik eğlenceler, 'Nerede o eski Ramazanlar?' dedirtecek. Bornova Belediyesi de iki semtte çadır, iki semtte kapalı alan, bir yerde de açık alanda yemek dağıtarak bir ayda 30 bin kişiye sıcak yemek verecek. Karşıyaka Belediyesi, geleneksel Ramazan eğlencelerine yönelik fasıl, illüzyon, Aşuk ile Maşuk, meddah, Keloğlan, Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz gibi geleneksel karakterleri halkın beğenisine sunacak. Buca Belediyesi, Ramazan ayı öncesi bölgede bulunan 81 ibadet merkezinin bakım ve temizliğini yaptı. Aliağa Belediyesi, her akşam bin kişilik iftar yemeği çıkaracak. Güzelbahçe Belediyesi, yaz etkinlikleri kapsamında eski Ramazanlarda olduğu gibi şerbet, pamuk şekeri ve macun dağıtıyor. Konak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca dar gelirli 15 bin aileye erzak ulaştıracak, 30 gün boyunca belirli noktalarda iftar vakti tavuklu pilav dağıtılacak, akşam da kantolarıyla ünlü Nurhan Damcıoğlu konser verecek. Ayrıca camilerin de bakımları gerçekleştiriliyor.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3