Kimse Yok Mu rekora imza atmaya hazırlanıyor

Kimse Yok Mu Derneği, ‘Bu Ramazan’da Bir Dünya İyilik İçin Niyetliyiz’ sloganıyla çalışmalarına başladı

  •  Hedef: 1.168.000 kişiye iftar, 288.300 kişiye kumanya!
  • Kimse Yok Mu bu Ramazan 103 ülkede!
  • Bir iftar bedeli sadece 5 TL olarak belirlendi.
‘Bu Ramazan’da Bir Dünya İyilik İçin Niyetliyiz’ sloganıyla 2013 Ramazan kampanyasını başlatan Kimse Yok Mu, Ramazan coşkusunu Türkiye’de 81 ilde Dünya’da 103 ülkede tüm imkân ve kabiliyetleriyle paylaşmaya hazır!

Kimse Yok Mu, tüm Türkiye ile dünyanın 103 ülkesine iftar ve sahur sofraları kurarak, bu Ramazan da paylaşmanın bereketini dünyanın dört bir köşesine taşımayı hedefliyor. Ayrıca dünyanın 20 farklı ülkesindeki yetimlere yardım elini ulaştıran Kimse Yok Mu, dünya yetimlerinin Ramazan ayının güzelliklerinden istifade edebilmeleri için kolları sıvıyor. 

Vakit tüm dünya için iyilik vakti!

Kimse Yok Mu 2012 Ramazan ayında Türkiye’de 81 ilde 105.402 kumanyayı ihtiyaç sahiplerine dağıtırken, 16 ilde 606.000 kişiye gezici aşevleri vesilesiyle iftar verip, sıcak yemek dağıtımı yaptı. Yurt dışında ise, toplam 71 ülkede binlerce ihtiyaç sahibi dağıtılan kumanya paketleri sayesinde ihtiyaçlarını karşıladı.

Geçtiğimiz Ramazan ayında yardım bekleyen milyonlarca insana umut olan Kimse Yok Mu, bu Ramazan’da da hayırseverlerinin katkılarıyla daha geniş coğrafyalara, dünyanın dört bir köşesinde yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hedeflerini büyütüyor. 

Kimse Yok Mu bu Ramazan 103 ülkede!

Kimse Yok Mu bu Ramazan yurt içinde 81 ilde 178.300 kumanya paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı ve 22 ilde iftar çadırları kurarak 636.300 kişiye iftar verip, sıcak yemek dağıtmayı hedefliyor. Yurt dışında ise, toplam 103 ülkede 110.000 kumanya dağıtırken, kurulacak iftar çadırlarında 500.000 ihtiyaç sahibine iftar vermeyi plânlıyor. 2013 Kimse Yok Mu’nun Ramazan hedefi: Tam 1.168.000 kişiye iftar vermek.

Bir iftar bedeli Kimse Yok Mu’da sadece 5 TL!

Bu Ramazan, gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etmek Kimse Yok Mu sayesinde çok kolay. Bağışçılar, 70 lira yahut 40 dolarla bir kumanya paketi bağışlayabilecekleri gibi sadece 5777 ye bir sms göndererek 5 TL karşılığında bir ihtiyaç sahibine iftar ettirebiliyor. İftar çadırı sponsoru olmak isteyen yardımseverler bir günde 1000 kişiye iftar yemeği verebiliyor. Dileyen yardımseverler zekât, fitre, sadaka ve fidye bağışlarını da Kimse Yok Mu aracılığıyla kolaylıkla yapabiliyor. Ramazan boyunca devam edecek olan kumanya hazırlıklarına ve bayramlık bağışlarına destek vermek isteyen gıda ya da giyim firmaları ise ‘Kamu Yararına Çalışan Dernek’ statüsüne sahip olan Kimse Yok Mu’ya yaptıkları aynî bağışlar neticesinde, yaptıkları bağışları yıl sonunda vergiden gider olarak düşebiliyor.

Milyonlarca yetimin tek başına yaşam mücadelesi verdiği dünyada, yıl boyunca yaptığı yardımlarla yetimlerin yanında olan Kimse Yok Mu, yetimleri bu Ramazan da unutmuyor. Yardım etmenin kutsal kabul edildiği bu ayda hayırseverlerine yetim çocuklara yardım etme fırsatı sunan Kimse Yok Mu’da yetimler için çok sayıda yardım seçeneği bulunuyor.

Siz de Ramazan’da yardımlarım gerçek ihtiyaç sahiplerine güvenilir bir elden ulaşsın diyorsanız, Kimse Yok Mu’nun Ramazan’a özel bağış seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Bağış yöntemleri için 44 44 593 numaralı hatlardan yahut www.kimseyokmu.org.tr ve www.ramazan.kimseyokmu.org.tr  adreslerinden Kimse Yok Mu’ya ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.


RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3