Kimsesiz çocuklara iftar morali

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarınca, sosyal sorumluluk anlayışıyla kurulan ve dört yıldır faaliyetlerini sürdüren "SGK Gönüllüleri", Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı, Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kız çocuklarına iftar yemeği verdi.

SGK Merkez binada verilen yemeğe, SGK yönetiminin yanı sıra, Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası Müdürü Murat Şanlı, PTT Genel Müdürlüğü İdari İşler Dairesi Başkanı Sait Soytürk, Sosyal Güvenlik Uzmanları Dernek (SGU) Başkanı Özlem Göçmez ve SGK personeli aileleri ile birlikte katıldı. Çocuklarla tek tek tanışarak bir süre sohbet eden gönüllüler, ezanın okunmasıyla hep birlikte oruç açtılar. Gönüllüler, iftar yemeğine sağladıkları katkılardan dolayı, Sosyal Güvenlik Uzmanları Dernek Başkanı Özlem Göçmez'e, MENDİKA Yemek firmasına, Sosyal Güvenlik Müfettişleri Derneği adına Başkan Yardımcısı Başmüfettiş Cüneyt Olgaç'a ve AKÇAĞ Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Ünalmış'a plaket verdi. Gecenin sonunda, Türk ve dünya edebiyatından seçme eserlerden oluşan hikaye, roman ve şiir kitaplarını çocuklara hediye eden Gönüllüler, iftar yemeğinin her yıl yapılarak gelenekselleşeceğini söylediler. Yemekte gönüllüler adına bir konuşma yapan Mahmut Erdemir, "SGK Gönüllüleri olarak; içinde yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımızın olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla; dört yıldır, gazilerimizden şehit ailelerine, kimsesiz çocuklardan huzurevlerinde yaşayan büyüklerimize kadar toplumumuzun birçok kesimiyle çeşitli etkinlikleri başarı gerçekleştirdik. Kurum yöneticilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızın desteği ile sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz." dedi. Keçiören Atatürk Çocuk Yuvası Müdürü Murat Şanlı'da yaptığı konuşmada; "SGK Gönüllülerinin kimsesiz çocuklara olan ilgisi bizi mutlu etmektir. Çocuklarımızı pikniğe götüren, kurumlarında misafir eden, onları kendi çocukları gibi severek ilgi göstermelerini takdire şayan buluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. CİHAN
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3