Oktay Usta, Ramazan'a özel tariflerle ekranlarda

Yeşil Elma, Ramazan ayının girmesiyle ekranlara geri döndü.

Yazın gelmesiyle birlikte sezon finaline giren Oktay Usta’yla Yeşil Elma, Ramazan ayının girmesiyle ekranlara geri döndü. 

Tam 15 senedir yemek programlarının birincilik tahtını kimseye kaptırmayan Yeşil Elma, geçtiğimiz haftalarda Oktay Ustalı bir tanıtım filmi çekti. Samanyolu Televizyonu Artistik Hizmetler biriminin çektiği tanıtım filminde, renkli kişiliğiyle tanınan Oktay Aymelek, kamera arkasındakileri ve ekran başındakileri gülümsetmeyi başardı. Hepimizin yakından tanıdığı Pembe Panter müziği eşliğinde çekilen tanıtım filmi izleyenlerden tam not almayı başardı. 


Ramazan boyunca haftanın 7 günü yayınlanacak olan Yeşil Elma, birbirinden güzel menüler, keyifli sohbetler, seçkin aşçılar ve ünlü konuklarla, bu Ramazan çok daha renkli ve eğlenceli geçecek. 

Oktay Usta'nın 'programını izleyemedim yemek tariflerini kaçırdım' diye üzülmeyin. Program biter bitmez bütün yemek tariflerine fotoğraflarıyla birlikte http://www.oktayustam.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3