Ramazan çadırı artık klimalı

İstanbul'da Ramazan çadırı geleneğini başlatan belediyelerin başında gelen Bağcılar Belediyesi Türkiye'nin en büyük Ramazan çadırını kurdu.

İnönü Mahallesi'nde Molla Gürani Parkı yanında kurulan çadır ve etkinlik alanı Ramazan öncesinde düzenlenecek basın toplantısıyla açılacak. 24 bin metre kare alan üzerine kurulu etkinlik alanında Ramazan ayı boyunca her gün 2 bin 500 kişi iftar yapacak ve çeşitli kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ramazan ayı boyunca, çadıra gelecek olan vatandaşlar, 16 klima tarafından serinletilen çadırda iftarlarını yapacak ve etkinlikleri takip edebilecek. Çadırda güvenlik önlemleri de unutulmadı. Yaşanabilecek olağan dışı durumlar için, Ramazan etkinlik alanında bir ay boyunca 25 güvenlik görevlisi görev yapacak ve etkinlik alanı 44 güvenlik kamerası tarafından 24 saat gözetim altında tutulacak. Ramazan etkinliklerinde çocuklar da unutulmadı. Etkinlik alanına kurulan lunapark da bir ay boyunca çocuklara hizmet verecek. Ramazan çadırının açılışı yarın saat 09.30'da yapılacak.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3