Hırka-i Şerif yeniden ziyarete açılıyor

Peygamber Efendimiz'in Hırka-i Şerif'i önümüzdeki Cuma gününden itibaren ziyarete açık olacak. Hırka-i Şerif ve Veysel Karani Hazretleri'ne ait bazı eşyalar, özel bir vitrinde sergilenecek.

Hırka-i Şerif'in muhafaza edildiği mekânın restorasyonu için 3 ay önce başlatılan çalışmalar sona erdi. Aynı zamanda konservasyonu da yapılan Hırka-i Şerif ile birlikte Veysel Karani Hazretlerine ait başlık ve kemer Ramazan'ın ilk Cuma günü ziyarete açılacak. Hırka-i Şerif, Ramazan'ın ilk Cuma günü Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde ziyarete açılacak. YENİ VİTRİNİNDE SERGİLENECEK Fatih Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan Hırka-i Şerif'in konservasyonu için Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığının ilgili birimlerinden bilimsel bir kurul oluşturulmuştu. Hem Hırka-i Şerif'in konservasyonu hem de Hırka-i Şerif'in muhafaza edildiği mekânın restorasyonu için 3 ay önce başlatılan çalışmalar sona erdi. Hırka-i Şerif, 13 Ağustos'tan itibaren vatandaşların ziyaretine açık olacak. Yıllardır her Ramazan ayında özel muhafazasının içinde korunan ve ziyarete açılan Hırka-i Şerif artık, iklimlendirme yapılmış olan özel bir vitrinde tümünün görülebileceği bir şekilde ziyarete açılacak
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3