Ramazan neşesine Mısır da ortak oldu

On bir ayın sultanı Ramazan, bir başka güzeldir İstanbul'da. Şehrin dört bir yanında düzenlenen etkinlikler iftardan sahura kadar sürer, kutsal ayın manevi atmosferi sarar herkesi.

Sultanahmet, Eyüpsultan ve Haliç'te gerçekleştirilen programlarda Ramazan neşesi doyasıya yaşanır. Bu yıl ilk kez bir başka Müslüman ülke de ortak oldu bu neşeye. Ramazan'ı fırsat bilen Mısır, etkinliklerin gözde mekanı Feshane'nin konuğu oldu. Mısır Turizm Ofisi tarafından düzenlenen "Ramazan'da Mısır Esintisi" festivali 28 Ağustos'a kadar sürecek. Ekinlikler boyunca misafirlere Mısır yiyecek ve içecekleri ikram edilecek, dünyaca ünlü Ulusal Halk Dansları Topluluğu da gösteri yapacak. Ayrıca katılımcılar arasında gerçekleştirilecek çekilişle 3 kişi, 6 günlük Mısır turu kazanma şansını elde edecek. Belli mi olur Mısır'la başlayan bu turizm tanıtımı önümüzdeki yıllarda başka ülkelerin katılımıyla daha da büyüyebilir. Feshane'de 4 gün boyunca devam edecek olan festivalin açılışı için Mısır Turizm Bakanı Yardımcısı Amr El Ezabi, İstanbul'a geldi. İki ülkenin ortak özelliklerini bu festival aracılığıyla ortaya çıkarmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi Ezabi, "Ramazan neşesini, mutluluğunu Türk kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz." dedi. Ezabi, Türk turistleri ülkesine davet ediyor: "İskenderiye, tarihini, kültürünü ve pek çok niteliğini dünyanın geri kalanıyla paylaşmaya hazır." Mısır Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin de Türkiye ve Mısır'ın yakınlaşması için kişisel iletişimin önemine değiniyor. Selahaddin, Ramazan etkinliklerinin iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliğini en üst seviyeye çıkaracağını dile getiriyor. İftar sonrası yolu Feshane'ye düşenler, kurulan stantlarda Mısır kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacak. Mesela ellerinize kına dövmeleri yaptırabilecek, Mısır'ın ünlü içecekleri karkadenin ve enfes lokmalarının tadına bakabileceksiniz. Hasani ve Hüseyni'nin kavgasını anlatan gösteride ise keyifli anlar yaşayacak, tennure dansıyla eğleneceksiniz. ZAMAN
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3