Ramazan'da Samanyolu ekranları yine dopdolu!

Samanyolu TV, Ramazan ayına iki yeni programla merhaba diyor.

Her gün farklı bir şehirden Nur Viral’ın keyifli sunumuyla ekrana gelecek olan Mutfak Keyfi İftar Menüsü programında tüm Ramazan boyunca, tatları ve sunumları ile dillere destan Türk mutfağı tanıtılıyor.

 Anadolu'nun zengin mutfak kültürünün ekrana taşınacağı Mutfak Keyfi’nde ayrıca farklı yörelere özgü yemek tarifleri, püf noktaları ve şık sunumlar ekrana gelecek.
 
Nur Viral ile Mutfak Keyfi İftar Menüsü, 09 Temmuz Salı gününden itibaren her gün saat 16.50’de Samanyolu TV’de.

Tüm ihtişamıyla göz dolduran Eyüp Sultan Camii’nden ekrana gelecek olan İftar Zamanı, bereketli sohbetler, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahiler ve dualarla izleyenlerle buluşuyor.
 
İftar Zamanı’nda, Prof. Dr. Nihat Temel, Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk, Vehbi Vakkasoğlu, Davut Aydüz ve Reşit Haylamaz da Ramazan ayına, oruç ve diğer ibadetlere dair doğru bilinen yanlışlara açıklık getirecek. Muhterem M.Fethullah Gülen Hocaefendi’nin inancımıza, çağımıza topluma ve temel problemlere dair görüşlerini değerlendirdiği sohbetler, fedakar öğretmenlerin hayat hikayelerinin paylaşıldığı Yeşeren Ümitler, Ramazan ruhuna uygun hadisler, özlü sözler ve tesbihatların ekrana yansıyacağı İftar Zamanı programında ayrıca, Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle gönüllere seslenilecek.
 
Eyüp Sultan Camii’nden ekrana gelecek İftar Zamanı, 09 Temmuz Salı gününden itibaren her gün saat 18.55’te Samanyolu TV’de

RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3