Ramazan'da et tüketimi arttı

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayında en çok et tüketiminin arttığını belirterek, ''İftarını lokantada veya evde yapan vatandaşlar, çoğunlukla et yemeklerini tercih etti'' dedi.

Köse, Ramazan nedeniyle gıda tüketiminde canlılık yaşandığını, bu nedenle piyasanın biraz hareketlendiğini bildirdi. Ramazan'da insanların iftar sofralarına mutlaka etli yemekleri tercih ettiğini vurgulayan Köse, konuşmasına şöyle devam etti: ''Vatandaşlar geçen yıl Ramazan ayında 35 ton et tüketmişti. Bu yıl Ramazan ayında ise bu oran daha da arttı. İftarını lokantada veya evde yapan vatandaşlar, çoğunlukla et yemeklerini tercih etti. Bu yıl Ramazan ayında et tüketimi günde yaklaşık 50 tonu buldu. Dar gelirliler ise kırmızı et yerine tavuk etini tercih etti.'' Köse, Kayseri'de geleneksel yemek kültürünün sürdüğünü, evlerde su böreği, Kayseri mantısı, kete, şebit yağlama, sucukiçi, yaprak sarması, katmer, tahinli çörek, nevzine tatlısı ve etli patlıcan güveci gibi yemeklerin sofraları süslediğini, iftar ve sahur için fırınlarda kıymalı, tahinli ve peynirli pide üretiminin de yoğunluk kazandığını söyledi. Kayseri'de geçen yıl Ramazan ayında 2 bin 200 kilogram tatlı tüketildiğini de ifade eden Köse, ''Bu yıl Ramazan ayında tatlı satışlarında düşüş yaşandı. Çünkü vatandaş tatlıdan çok yemek sonrası meyve ve sebze tüketmeyi tercih etti'' diye konuştu.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3