'Temaşa-i Ramazan' etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Parkı'nda gerçekleştirilen 'Temaşa-i Ramazan' etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oluyor. Birbirinden özel konserlere ev sahipliği yapan programda, Bosnalı sufi sanatçısı Zeyd Soto ile Uğur Arslan sahneye çıktı.

Temaşa-i Ramazan programı kapsamında Bursa'da konser veren Bosnalı sanatçı Zeyd Soto, sahne performansı ve Bursa için hazırladığı özel repertuarı ile gönülleri fethetti. Sufi müziğe yeni bir yorum getiren Soto, Türkçe ve Boşnakça eserlerle dinleyicilerin beğenisini kazandığı konserde, Bursa'da konser vermenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Zeyd Şoto, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği Temaşa-i Ramazan programına katılan Uğur Arslan ise yeni kitabının imza günü için Bursa'ya geldiğini belirteti. Arslan, Temaşa-i Ramazan programında sahneye çıkarak birbirinden güzel 3 eserini sevenlerinin alkışları arasında seslendirdi. Bursa'da daha önce de program yaptığını söyleyen Arslan, Merinos Parkı'nda düzenlenen Temaşa-i Ramazan programını başarılı bulduğunu kaydederek, "Bursa'yı ilk kez bu kadar kalabalık gördüm. Merinos Parkı ile artık Bursa'nın da bir Sultan Ahmet'i ve Eyüp'ü olmuş." dedi.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3