Ramazan ayına özel günün Hadis-i Şerif'i ve günün duası

İşte 11 ayın Sultanı Ramazan ayına özel günün Hadis-i Şerif'i ve günün duası...

Günün Hadis-i Şerif'i;

Müslim'in bir rivayetine göre (Sıyâm 164) Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur:

"İnsanın her ameline kat kat sevap verilir. Bir iyilik, on mislinden yedi yüz misline kadar katlanır. Allah Teâlâ, "Ama oruç başka. O benim içindir, mükâfatını da ben veririm. Oruçlu, şehvetini ve yemesini benim için bırakır" buyurmuştur. 

HZ. CÜVEYRİYE VALİDEMİZİN BİZE ÖĞRETTİĞİ DUA
 


Mü’minlerin annesi Cüveyriye Binti’l-Hâris radıyallahu anhâ’dan rivayet edildiğine göre: Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bir gün sabah namazı kılındığı vakitte, Hazret-i Cüveyriye annemiz namaz kıldığı yerde tesbihatla meşgul iken erkenden evden çıkar. Kuşluk vakti tekrar eve döndüğünde Cüveyriye annemizin  hâlâ yerinde tesbihata devam ettiğini görünce:

- “Ben yanından ayrıldığımdan beri hala burada oturup tesbihatla mı meşgul oluyorsun?” diye sorar. O da:
- Evet, diye cevap verir. Bunun üzerine Peygamber efendimiz şöyle buyurur:

- “Bu gün ben senin yanından ayrıldıktan sonra üç defa söylediğim şu dört cümle, senin sabahtan beri söylediğin tesbihatla tartılacak olsa, sevap bakımından onlardan daha ağır gelir:

 “Sübhânallâhi ve bi-hamdihî adede halkihî ve rıdâe nefsihî ve zinete arşihî ve midâde kelimâtih”:

 “Yarattığı bütün mahlukatı sayısınca, rıza ufku seviyesinde, Arş’ının ağırlığınca ve sonsuz kelimâtının mürekkebi kadar…” Allah’ı ulûhiyyet makamına yakışmayan sıfatlardan tenzih eder ve O’na hamdederim.” Ya Rabbi! Sonsuzluk ifade eden bu rakamlar sayısınca söylemiş kabul edilmemi bekliyorum. Sen benim bu az amelimi çok kabul eyle.”

RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3